Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Mojsejovci: Ďalšia rana pre košických manželov!

Manželia Mojsejovci Zobraziť galériu (7)
Manželia Mojsejovci

BRATISLAVA – Keď sa kazí, tak sa kazí! Svoje by o tom vedeli rozprávať košickí manželia Nora (50) a Braňo (41) Mojsejovci. Ich posledné týždne možno pokojne nazvať čiernymi. A dôvod na radosť rozhodne nemajú ani v tomto období. Museli totiž zrušiť svoju každoročnú zábavku.

Nitra, Spišská Stará Ves a Bardejov. V týchto troch slovenských mestách sa postupne v ročných intervaloch konal festival s názvom Mojsejfest. Ten organizovali tri roky po sebe košickí manželia Mojsejovci. Návštevníci si ňom vychutnali dobré jedlo, deti sa zadarmo vozili na kolotočoch, konali sa rôzne súťaže a nechýbala ani autogramiáda najznámejšieho páriku z Pereša.

To všetko bolo sprevádzané hudbou Braňovej kapely. Bol to práve on, kto prišiel s myšlienkou usporiadať vlastný festival. Sám totiž tvrdil, „všetky sú na jedno kopyto“. Ako sa však zdá, tomu všetkému je koniec.

Mojsejfest, ktorý sa každoročne konal práve v tomto období – začiatkom augusta, podľa našich informácií nebude. Nora totiž čelí podozreniu z faktoringového podvodu. V polovici júna vtrhla do domu košického páriku polícia a zadržala všetky finančné prostriedky, ktoré doma mali.

Išlo o približne 200-tisíc €, čo predstavuje viac ako 6 miliónov korún. A keďže si manželská dvojica financovala Mojsejfest najmä z vlastného vrecka, dôvod, prečo sa tento ročník neuskutoční, bude zrejme práve ten finančný. Fanúšikovia prostorekej dvojice si teda s najväčšou pravdepodobnosťou neprídu na svoje.

V súvislosti s Mojsejfestom sme dali priestor na vyjadrenie aj Braňovi. Ten však na našu otázku, ktorá sa týkala podujatia, neodpovedal. Zrejme ho mrzí, že sa musel svojej každoročnej obľúbenej zábavky vzdať. Snáď to manželom vyjde budúci rok.



Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu