Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Prvý škandál v Eurovízii: Vyhodená speváčka! Postupujú Schindlerová, Janais a Hubáček!

Martina Schindlerová excelovala. Zobraziť galériu (4)
Martina Schindlerová excelovala.

BRATISLAVA – Problémy až z Ameriky! Štábu slovenskej Eurovízie narobilo predposledné semifinálové kolo poriadne vrásky na čele. Zo súťaže museli nečakane vyradiť pieseň speváčky Brigity. Tá svoje šance postúpiť do Mosky definitívne pochovala.

Hasenie na poslednú chvíľu! V estévečke sa pred piatkovým priamym prenosom bilo na poplach. O rozruch sa postarala speváčka Brigita Tarinová. Vo svojej súťažnej piesni totiž podľa informácií topiek použila hudobný materiál, na ktorý nemala autorské práva.

Ich majiteľ vraj pochádza až zo Spojených štátov a zaujímavosťou je, že sa mu táto záležitosť dostala do uší. Alarmoval tak tvorcov programu. Ako sa ukázalo, speváčke sa nakoniec práva na túto pieseň získať nepodarilo.

Na rad tak prišli náhradníci - skupina Golden Vein. Tí obstáli so svojou skladbou Chcem nevedieť celkom solídne. Umiestnili sa na šiestom mieste a získali si dokonca viac diváckej priazne ako Barbora Balúchová.

Ďalšia superstáristka, Martina Schindlerová, zožala podstatne lepší úspech. Hlasovaním jej Slováci zabezpečili absolútne víťazstvo a speváčka s ním bola spokojná. „Veľmi, veľmi sa teším. Nerozmýšľala som o tom, ako to dopadne. Sústredila som sa na to, aby som podala pesničku čo najlepšie,“ povedala topkám bezprostredne po skončení prenosu Schindlerová.

Ako nám ďalej prezradila, rozhodnutie, kto by mal vyhrať vo finále národného kola, necháva na divákov. „V Moskve im bude jedno, či je to na Slovensku známa speváčka alebo Janko Hraško,“ vtipne poznamenala tmavovláska.

Ďalšou postupujúcou sa stala speváčka Janais. „Od začiatku, keď boli také vysoké percentá, som nechápala, čo sa deje,“ povedala topkám čerstvá postupujúca.

Tucet finalistov národného kola Eurovízie rozšíril aj nominant poroty - Zachariáš Hubáček. Radosti však predchádzali aj kvapky potu. „Sú to dva roky od SuperStar, kedy som začal na sebe poriadne makať a kedy ma Ivan a Miro Táslerovci dali troška dokopy,“ priznal sa nám Zašo, ktorý ešte pred týždňom zápasil s chrípkou.

Vo štvrtom semifinálovom kole rozhodli esemeskujúci diváci takto:

01. Martina Schindlerová – Krídla
02. Janais – Taram ta rej


03. Zuzana Haasová a Funny Fellows – V mojej zime
04. Miro Jaroš – Malý hlas
05. Paľo Drapák – Kričím na svätých
06. Golden Vein – Chcem nevedieť
07. Zachariáš Hubáček – Bolo bolo (nominant poroty)
08. Barbora Balúchová a Red Rose – Nakoniec
09. Quasimondo – Šestnásť barov
10. Nocadeň – Na čo asi myslíš

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu