Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Raťafák Plachta: Útek z STV!

Raťafák za mrežami.
Raťafák za mrežami. (Zdroj: Nový Čas)

BRATISLAVA - Slovenský šoubiznis zažíva šok! Čo spája legendárneho Raťafáka Plachtu z STV a markizáčku Mariannu Ďurianovú?! Niekdajšia legenda verejnoprávnej televízie sa v uplynulých dňoch stala hviezdou videoklipu plavovlásky zo Záhorskej Bystrice.

Tanec Raťafáka na Marianninu verziu s názvom Všetko, čo máš, ukáž si od stredy na internete pozrelo vyše 110-tisíc udí. Novému Času sa Raťafáka podarilo vypátrať!

Raťafák Plachta, legendárna bábková postavička z kedysi populárnych detských relácií, pred časom za záhadných okolností zmizol z budovy STV v Mlynskej doline. Pred pár dňami sa však objavil na internete. A to rovno v kastingovom videoklipe Marianny Ďurianovej. Novému Času sa podarilo vypátrať a vyspovedať ľudí, ktorí si Raťafáka po úteku z STV adoptovali. „Našli sme ho smutného pri Dunaji, kam odišiel z tej zlej estévečky, kde už nie je nič a kde nikto nezostal... Je to šoumen a patrí ľuďom,“ takéto vysvetlenie pridali k jednému z videí jeho noví „rodičia“.

Kompetentní z STV však dovčera vôbec netušili, kedy, ako a kam Raťafák zmizol, ani to, aký osud ho postretol. Bábky, ktoré bavili generáciu dnešných tridsiatnikov, totiž nikdy neboli v evidencii televízie ako jej majetok. „V našich skladových kartotékach sme nenašli záznam o ich uskladnení. Pravdepodobne si ich po revolúcii v roku 1989 zobrali výtvarníci, ktorí ch navrhli,“ uviedla vedúca útvaru komunikácie STV Miriam Žiaková. Našťastie, Raťafák neskončil zle. Ak však chcel žiť, musel si nájsť spôsob, ako ďalej existovať. A tak to skúsil prostredníctvom internetu. A priamo v Ďurianovej klipe.

„Vystupovať bude sám za seba a všetko bude robiť bez nároku na honorár,“ konštatovali jeho záchrancovia, ktorí chceli zostať v anonymite. Adoptovaný Raťafák má však oveľa väčší potenciál stať sa novou internetovou hviezdou, ako sa zdá. Jeho videotanec na kastingovú pieseň Ďurianovej Všetko, čo máš, ukáž si na internetovej stránke bleskovky.sk od stredy pozrelo viac ako 110-tisíc ľudí! A zdá sa, že to bol len začiatok jeho triumfálneho návratu.

ČO NA TO ĎURIANOVÁ?
Kastingová pieseň Všetko, čo máš, ukáž preslávila nedávno aj samotnú Ďurianovú. Jej spev si na našej stránke dovčera vychutnalo viac ako 430-tisíc ľudí. Teraz, zdá sa, zachránila krk aj Raťafákovi. „Som rada, že som pomohla oživiť dávno zabudnutú postavičku,“ povedala s úsmevom Marianna.

Záhadné zmiznutie z STV a veľký návrat



Tanečné video Raťafáka Plachtu




INÉ VIDEÁ RAŤAFÁKA PLACHTU NÁJDETE TU>>

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu