Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Greksa blábolil pri pive! To stojí za to...

Marián Greksa a Karol Sudor. Greksa popustil uzdu svojej prostorekosti
Marián Greksa a Karol Sudor. Greksa popustil uzdu svojej prostorekosti

BRATISLAVA – Hudobník Marián Greksa nabral v rozhovore pri pive guráž! Rozhodol sa, že predstaví Slovensku svoj patent na rozum a úspech. A jeho výplody naozaj stoja za pozornosť.

Potvrdil, že nielen v hudbe sa riadi heslom: Dajte mi priestor a ja sa znemožním sám... Za všetko napokon hovoria vybrané citáty z rozhovoru pre internetový portál denníka SME:

Darmo si teda budeme rozprávať, že seriem na Mečiara, Slotu aj Fica. Možno keby došli a povedali: „Milý Marián, teraz mi desaťkrát zaspievaš, ani nemusíš povedať svoj názor a dostaneš toľko a toľko miliónov", tak netuším, čo spravím.
(Na margo nezávislosti rockera)

Ešte keď tu kedysi vládol Mečiar, napísal som skladbu Dokedy vy hajzli.
(O svojich hudobných počinoch)

V tom čase som tvrdil, že by som sa takto nezapredal, nadával som na neho. Mnohí naši spoloční kamaráti mu napísali sms, aby si láskavo vymazal ich číslo z mobilu, že serú na neho a v živote ho nechcú vidieť.
(O spojení Pavla Haberu so šéfom VSŽ Rezešom)

Keby som mohol vybrať ľudí, ktorí by boli vo vláde, určite by som tam chcel Martinákovú, Radičovú, ľudí okolo Švejnu a Sulíka. Ten by mal byť ministrom financií. Všetci však majú strašnú nevýhodu - nevedia rozprávať ľudovo. Ľudovo pre debilov. Ale Mečiarovi s Ficom to pomohlo. Vedia si nájsť nepriateľa a všetci idioti zabúdajú, že len rozprávajú a nič z toho.
(Greksa o politike)

Nechcem, aby to vyzeralo, že si teraz ako starý čurák robím reklamu, aký som dobrý, ale naša kapela je teraz naozaj bohovská.
(Greksa ako človek, ktorý je sebakritický)

Ja si Müllera vážim ako entertainera. Podľa mňa nevie nejako dobre spievať, robí však úžasné texty, niekedy to však preháňa, proste si nie som istý, či je to z jeho strany úprimné. Vlastné nešťastie využíva na to, aby bol zaujímavý. (...) Je to marketingový ťah.
(O kolegovi, ktorý sa lieči z maniodepresie)
 
Žbirka - jeho pesničky sú niečo príšerné. Je to výborný spevák, ale keď napíše nejaký text, je to blábol, samotné pesničky sú až príliš jednoduché.
(O ďalšom kolegovi, ktorý uspel)

Laco Lučenič je výborný muzikant, ale vôbec, ale vôbec nevie spievať. Možno sa naučil trochu intonovať, ale je to veľmi slabučké. Lučenič je super druhý človek v kapele, proste ten, ktorý je vzadu, ktorý všetko aranžuje a podobne.
(Greksa sa dostáva do varu)

Gladiator podľa mňa dnes už nemá šťavu. Kedysi ju mal, dnes sa mi to nezdá. Hocičo, čo je v médiách, uspeje. Ľudia si to buď obľúbia, alebo si na to aspoň zvyknú.
(Pokračuje v kritickom pohľade na všetko)

Desmod sa už sa vyhrali, ale keď počúvam tie ich pseudopravdivé texty, nesedia mi. Iná vec je, že Kuly spieva výborne, ostatní v kapele však hrajú veľmi priemerne. To poviem hocikomu do očí.
(Uff, koľká otvorenosť...)

I.M.T. Smile? Prvé albumy boli dobré. Tie ďalšie už nie.
(Mhmmm, čujme slovo odborníka)

Nechcite vedieť, ako sa vyberajú skladby do rádií. Buď k tomu prispeje majiteľ rádia, lebo sa mu niečo páči, ale najmä sa to robí tak, že zhromaždia nové pesničky, a do telefónu ich prehrávajú vytipovaným ľuďom. (...) Ja sa z toho systému idem dovracať.
(Braňo Mojsej a Greksa, všetko jedno) 

A na záver trochu „objektívneho“ pohľadu na samého seba:

Pri rozpade Demikátu som urobil chybu aj ja - bol som lenivý idiot, ktorý necvičil spev, dodnes mám kazety z tej doby a nebolo to žiadne víťazstvo. Ale keby nám vyšla tá platňa, predá sa možno stotisíc kusov, tak sme to mali našliapnuté. Pri rozlúčkovom koncerte sme vypredali PKO.
Nikdy som nerobil nejakú ľúbivú muziku, ale sú to dobré albumy. Napríklad Amnestiu v blázinci nám aranžoval Henry Tóth a ja tvrdím, že je to dodnes najlepšia vec, ktorú urobil. Tam sú také pecky, že Šeban sa pýtal, kde tam chcem spievať, keď je to už také husté, a tak dobre zaranžované. Ak poznáte kapelu
Mr.Big, viete, o čom hovorím.
(Kto pozná, asi nechápe, o čom Greksa hovorí)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu