Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Žbirkov odkaz Marike Gombitovej: Bez teba to nemá cenu!

Slávik 2001: Jedno z posledných spoločných vystúpení Mariky a Mekyho. Uvidíme ich ešte takto?
Slávik 2001: Jedno z posledných spoločných vystúpení Mariky a Mekyho. Uvidíme ich ešte takto?

BRATISLAVA - Slovenská televízia chystá na finále šou Hitu storočia obrovské prekvapenie. Novému Času sa podarilo zistiť, že by malo ísť o spoločné vystúpenie dvoch najväčších slovenských speváckych legiend - Mariky Gombitovej (50) a Miroslava Žbirku (54).

Meky však svoju účasť na prekvapenie všetkých podmienil veľkým ALE! Vystúpi jedine v prípade, ak s ním naživo zaspieva aj Marika Gombitová. Do veľkého finále zostávajú takmer dva týždne. Podarí sa spevákovi aj ostatným za ten čas presvedčiť Mariku, aby po rokoch izolácie opäť zažiarila na pódiu?

Prekvapujúcu správu včera Novému Času potvrdil aj Miro Žbirka, ktorého pred samotným finále čaká ešte výlet do Ameriky. „Áno, je to pravda. Vo svojom pracovnom diári mám na šiesteho júla rezervovaný termín na finále Hitu storočia a pri ňom poznámku - vystúpenie s Marikou Gombitovou.“ Na dva americké koncerty sa spevák síce teší, ale už teraz ho láka predovšetkým prvý júlový piatok, keď by si mal konečne zaspievať s Marikou. Spevák sa s obľúbenou kolegyňou naposledy stretol 25. augusta 2005 pri nahrávaní dueta Tajnosľubná v jej petržalskom byte. „Ešte som nerozmýšľal nad tým, čo by sme mali spolu spievať, ale nepochybne sa ľahko dohodneme,“ tvrdí Žbirka, ktorý má s Marikou tri známe spoločné skladby: V slepých uličkách, Nespáľme to krásne v nás a Tajnosľubná.

Slovenská televízia zabezpečuje účasť speváckych hviezd v Hite storočia prostredníctvom produkčnej spoločnosti Maya, ktorá požiadala o pomoc pri vystúpení Mariky okrem Mira Žbirku aj textára Kamila Peteraja. „Oni majú na ňu najväčší vplyv,“ povedal PR manažér STV Jozef Gogola. „Dobre, že mi to pripomínate, budem jej musieť zavolať a opýtať sa, či to platí,“ dodal Žbirka.

Textár Kamil Peteraj už s Marikou Gombitovou telefonicky hovoril a tá svoje účinkovanie vo finále Hitu storočia zatiaľ nepotvrdila, ale ani nevyvrátila. „Povedala mi akurát toľko, že to bude ťažké,“ parafrázoval jej vyjadrenie Peteraj.

Fanúšikovia legendárnej speváčky sú už teraz nepochybne vo vytržení a nevedia sa dočkať finálového večera, keď by mali opäť možnosť uvidieť svoju Mariku. Stále však nie je isté, či mimoriadne populárna speváčka nájde dosť odvahy a síl na to, aby po rokoch opustila múry svojho petržalského bytu a svojím speváckym vystúpením alebo aspoň prítomnosťou na finále Hitu storočia potešila Slovensko. Naposledy sa na verejnosti objavila v roku 2002 na vyhlásení ankety Zlatý puk.

Medzníky v Marikinom živote


1976
Objavil ju spevák Janko Lehotský a stala sa členkou skupiny Modus.

1979
Marika naspievala svoj najväčší hit v kariére - pesničku Vyznanie.

1980
Nakrútila televízny muzikál Neberte nám princeznú a s Mirom Žbirkom naspievala dueto V slepých uličkách.
 Na ceste z Brna do Bratislavy mala ťažkú autonehodu, po ktorej ochrnula.

1983
Po mesiacoch izolácie sa vrátila na koncertné pódiá s recitálom Mince na dne fontán.

2000
Do éteru bola uvedená pieseň Prosba, ku ktorej zložila hudbu a napísala text.

2002
Zatiaľ poslednýkrát sa objavila na verejnosti - prišla pozdraviť majstrov sveta v hokeji na vyhlásení ankety Zlatý puk.

2005
Nahrávanie dueta Tajnosľubná, ktoré naspievala spolu s Mekym. Pieseň sa stala ústrednou melódiou seriálu Medzi nami.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu