Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Oficiálna hokejová hymna: Kristina, ani túto nechceme!

Kristina si hokejovou hymnou pohnevala fanúšikov. Zobraziť galériu (4)
Kristina si hokejovou hymnou pohnevala fanúšikov.

BRATISLAVA – Napálili Slovákov! V súvislosti s hymnou tohtoročného hokejového šampionátu vypustilo partnerské rádio do éteru neoficiálnu verziu. Tá spustila veľkú vlnu odporu. Horšie je, že ani dnes odpremiérovaná oficiálna skladba Life is a game nemá veľa fanúšikov. Ľuďom sa absolútne nepáči!

Neprehnali to?! Rádio, ktoré je partnerom hokejových majstrovstiev, spustilo zvláštnu kampaň na hymnu blížiaceho sa šampionátu. Vyrobili totiž falošnú verziu s názvom Hej Slovensko, ktorú Slováci doslova znosili pod čiernu zem.

Dnes bola v éteri odpremiérovaná oficiálna pieseň Life is a game. Ani tá si však priaznivcov nezískala. „Táto skladba naozaj nemá v sebe nič, čo by fanúšikov motivovalo k povzbudzovaniu ich reprezentácií,” znie jeden z komentárov na internete.

Aj tejto oficiálnej hymne ľudia najčastejšie vyčítajú, že nie je chytľavá, nevzbudzuje žiadne emócie, nemá silu burcovať a nevyvoláva zimomriavky. Jeden z diskutujúcich ju dokonca označil za „druhotriedny ´hit´, ktorý o dva mesiace zapadne prachom.”

V tomto kontexte je zaujímavé, že samotní autori náročky nezakomponovali do songu športovú terminológiu. „Základnou podmienkou bolo, aby skladba mala univerzálny text, a preto sme nechceli ísť po tradičnej linke so športovými výrazmi. Naším prianím je, aby skladba Life is a game fungovala aj po majstrovstvách a pustili si ju aj ľudia, ktorí nežijú hokejom každý deň,” povedal autor hudby Martin Kavulič.  

Podľa jeho slov to vyzerá tak, akoby písal hit pre Kristinu, ktorý si spraví zároveň reklamu ako hokejová hymna. Bohužiaľ, fanúšikovia to vycítili. Ako píšu na internete, aj keď bude na štadióne hrať Life is a game, oni si budú aj tak spievať Nech Bože dá.

 

VIDEO: Oficiálna hymna Majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji 2011.



Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu