Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Na Slovensko prišli maily z ostreľovaného Gruzínska

Anna Gurji
Anna Gurji

BRATISLAVA - Anna Gurji, mladá gruzínska herečka, ktorá sa famózne zhostila hlavnej úlohy legendárnej cigánskej primášky v novom filme Dušana Rapoša Cinka Panna, sa po nakrúcaní vrátila domov do Tbilisi. Ostala však v konakte so slovenskými filmármi. V mailoch z augusta a začiatku septembra im sprostredkovala svoje pocity i zážitky z vojnou sužovaného Gruzínska.

 

 

 

 

 

„Spávame v dennom oblečení so zbalenými vecami pri posteli, pripravení vybehnúť von v prípade, že by bomby zasiahli aj náš dom. Veľa nevinných ľudí zahynulo. Strely zasiahli obytné domy. Ruskí vojaci obkľúčili Tbilisi a ostreľujú nás. Okupujú gruzínske mestá a dediny. Vyťahujú ľudí z domov, zabíjajú ich a podpaľujú domy. Dúfame, že svet sa nás zastane a Rusi sa čoskoro stiahnu z našich území...“ (mail zo 14.8.08)

 

„Rada by som Vám poslala niekoľko fotografií toho, čo sa u nás deje. Priestor, kde sa nachádzajú zničené budovy, je zamínovaný. Nemôžeme sa tam dostať. Civilné obyvateľstvo má vstup do niektorých oblastí zakázaný...“ (mail z 2.9.08)

 

Anna Giorgobiani vystupuje pod menom Gurji. V gruzínštine to znamená Anna „gruzínska“. Anna z Grúzie. Ako dlho zostane talentovaná herečka v Tbilisi ukáže čas. Už túto jeseň má nakrúcať film v USA.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu