Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Z chrámu vyrazili všetkých mníchov: Neuveríte, všetci mali pozitívny test na drogy!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PHETCHABUN - Malý chrám v thajskom okrese Bung Sam Phan zostal bez mníchov po tom, čo boli všetci pozitívne testovaní na užívanie drog a boli vylúčení z mníšskeho rádu. Stalo sa tak počas protidrogovej razie. V chráme tiež žilo približne desať psov a mačiek, takže sa objavili obavy, čo sa s nimi teraz bude.

V chráme boli štyria mnísi vrátane opáta, ktorým boli vykonané testy moču. Boli pozitívne na nelegálne drogy. Všetci boli preto donútení opustiť mníšsky stav i chrám, uvádza Bangkok Post. Správa vyvolala zdesenie v miestnej komunite, ktorá sa spolieha na mníchov v náboženských funkciách. Predstavitenia okresu hľadali pomoc u mníšskeho náčelníka Bung Sam Phana, ktorý sľúbil, že do chrámu dovedie nových mníchov. 

Z chrámu vyrazili všetkých
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Nejde, bohužiaľ, o prvý takýto prípad. V roku 2018 zatkli drogového dílera zvaného Pae Khon Kaen,  ktorý predstieral, že je budhistický mních, keď mal na sebe tradičný oranžový župan. Polícia v chráme Yang Talat vtedy zhabala 8400 tabletiek v hodnote 1,6 milióna bathov (zhruba 44 000 eur), 33 gramov kryštalického metamfetamínu, 110 gramov marihuany a zbrane. V roku 2013 v chráme v Saraburi malo zas 32 mníchov pozitívny test na drogy, boli preto vylúčení z mníšstva a prevezení do rehabilitačných centier.

Viac o téme: RaziaDrogyChrámMníchThajsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu