Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Nad Tichým oceánom lietali neznáme objekty: K jednému svetlu pribúdali ďalšie, ľudia hovoria o UFO

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: NBC7/Jorge A. Jimenéz)

SAN DIEGO - V pondelok večer sa v okrese North County v meste San Diego objavil na oblohe neznámy predmet. Svedkovia ho popísali ako dve blikajúce svetielka, no neskôr pribudli ďalšie.

Záhadný predmet si všimli aj v Mexiku a vyvolal množstvo otázok, no málo odpovedí, informuje NBC7. Svetielka boli viditeľné podľa svedkov asi pol hodiny. Lietajúci predmet sa vznášal nad Tichým oceánom. Blikajúce svetlá boli vidieť z Carlsbadu, pobrežia ale aj vnútrozemia San Diega až k Tijuane v Mexiku. Verejnosť začala polemizovať, či to bolo UFO alebo vojenské svetlice.

Nad Tichým oceánom lietali
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: NBC7/Jorge A. Jimenéz)

Autor videa Jen Harang povedal, že najskôr sa mu zdalo, že svetlá na objekte vybledli, no neskôr pribudli ďalšie a ďalšie. Iný divák Kishore Shanmugam spozoroval podivné svetlá zo svojej záhrady v Mexiku. Žije tam takmer desať rokov a na vojenské lietadlá je už zvyknutý. Podľa jeho slov bol tento objekt ale niečo úplne iné. „Nikdy v živote som nič také nevidel. Svetlo bolo jasné a na oblohe ste ho nemohli prehliadnuť. Zdalo sa, akoby svetlá pulzovali.“

Neznámy objekt na oblohe po približne pol hodine po sebe zanechal iba čiaru. Na sociálnych sieťach vyvolalo video diskusiu, či objekt súvisel s armádou. Televízna stanica NBC7 oslovila námorníctvo a pobrežnú stráž USA, aby zistila, či išlo naozaj o vojenské cvičenie. Pobrežná stráž sa domnievala, že išlo iba o cvičenie, ale letectvo túto informáciu zatiaľ nepotvrdilo.

Naposledy keď verejnosť spozorovala lietajúci objekt na oblohe v San Diegu, išlo o svetlice používané armádou na vojenské cvičenie.

Viac o téme: SvetláUSAUFOLietajúce objekty
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu