Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Posadili by ste dieťa do lietadla samo? Letuška prezradila, ako to urobiť bezpečne! Stačia jednoduché triky

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Getty Images)

LONDÝN - Možno ste už zažili situáciu, kedy ste museli nechať svoje dieťa cestovať lietadlom samé. Je prirodzené, že vás budú sprevádzať obavy. Z tohto dôvodu letuška vysvetlila, čo sa deje predtým, ako vaše dieťa nastúpi na palubu a po pristáti. Ľudia jej ďakujú za užitočné informácie, ktoré doposiaľ nemali.

Letuška Anastasia Crunková publikovala na TikToku video, v ktorom sa pokúsila upokojiť rodičov  posielajúcich svoje dieťa do lietadla samé. Podrobne vysvetlila proces, aby mamičky a oteckovia rozumeli každému detailu, píše The Mirror.

Crunková povedala, že požadované formuláre môžete vyplniť pred príchodom na letisko, alebo keď ste s dieťaťom na letisku. Rodičom tiež poradila, aby dali dieťaťu na krk náhrdelník s medailónom, kde budú všetky potrebné informácie, ako je číslo letu. Dobrou alternatívou je aj náramok. „Potom vám vybavíme preukaz, aby ste mohli odprevadiť svoje dieťa k bráne a počkať s ním, kým nenastúpi,“ uviedla.

Posadili by ste dieťa
Zobraziť galériu (2)

Dieťa fyzicky odprevadia až na palubu, aby sa stretli s letuškami a upovedomili ich, že ide o dieťa, ktoré cestuje samé. „Nechám všetko podpísať a prinesiem vám kópiu, takže budete čakať, kým lietadlo nevzlietne,“ prezradila letuška.

Potom vysvetlila, čo sa stane po pristáti, keď sa dieťa dostane do cieľa. „Zavoláme opatrovníkovi, ktorý dieťa vyzdvihne, a potom opatrovníkovi buď dáme priepustku, aby mohol čakať na dieťa pri bráne, alebo ho odprevadíme k pultu pre tašky, a dáme mu podpísaný formulár na overenie dokumentov,“ vysvetlila.

V komentároch ľudia chválili letušku za zdieľanie informácií, pretože niektorí z nich nevedeli, že deti môžu cestovať lietadlom aj samé. „Ďakujem za skvelé informácie,“ uviedol jeden z komentujúcich. „Zvykol som takto lietať od svojich 8 rokov, kým som na to nebol príliš starý. Ako dieťa som to miloval. Je nanič byť posledný v lietadle,“ dodal ďalší. 

Viac o téme: DieťaLietadloLetuškaLet
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu