Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

FOTO Superobézny Škót sa bál, že rozdrví manželku pri sexe na smrť: Keď uvidíte, ako teraz vyzerá!

Zobraziť galériu (5)
(Zdroj: profimedia.sk)

INVERNESS - Štyridsaťštyriročný Paul Tuthill vážil viac ako 360 kilogramov, kvôli čomu bol doslova pripútaný na lôžko. Rozhodol sa však raz a navždy zmeniť svoj život. Jedným z dôvodov bol fakt, že s manželkou si už nedokázal užívať milostné chvíle. Dnes vyzerá ako úplne iný muž.

Paul kedysi vážil neuveriteľných 368 kilogramov. Jeho priberanie sa začalo v roku 2010 po tom, čo si zranil chrbát. Celé roky Maureen sledovala, ako sa z jej milovaného manžela stáva jeden z najtučnejších mužov v Británii. Postupom času u nich už milostný život neprichádzal do úvahy, pretože Paul sa bál, že svoju ženu prigniavi na smrť. To bol jeden z dôvodov, prečo sa rozhodol vymeniť pizzu, kebab a čokoládu za zeleninu, kuracie mäso a polievku. "Náš sexuálny život neexistoval. Nohy mi opuchli na meter obvodu, doslova som cítil, že umieram. Bol som zlomený človek," zdôveril sa. Maureen sa stala jeho opatrovateľkou, popritom tiež pracovala a starala sa o deti. 

FOTO Superobézny Škót sa
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Tuthill po zranení chrbta neustále priberal, až sa dostal do bodu, kedy sa musel spoliehať na opatrovateľov. Tí mu pomáhali s umývaním, jedením a používaním toalety. Potreboval tiež špeciálny invalidný vozík, ktorý mu doviezli až z Dánska. To pochopiteľne zle vplývalo na jeho duševné zdravie a dokonca sa pokúsil o samovraždu. 

FOTO Superobézny Škót sa
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Potom mu však sestra zaplatila operáciu žalúdka v hodnote 15 000 libier (cca 17 000 eur). Pred prvým stretnutím s lekárom obmedzil stravu na 1800 kalórií denne, vďaka čomu sa mu podarilo za pár mesiacov schudnúť na 292 kg. Podľa zdravotníkov však stále hrozilo, že zákrok neprežije, musel preto naďalej chudnúť, až kým váha v roku 2018 neukázala 216 kg. Paul dostal mini-žalúdočný bypass a následne každý mesiac schudol aspoň šesť kíl. Vrátil sa na vysokú školu, kráčanie mu však stále robilo ťažkosti. "Prešiel som z invalidného vozíka na chodítko, potom k barlám, neskôr k jednej barle, až k vychádzkovej palici a do troch mesiacov som nepotreboval žiadnu palicu," prezradil. 

FOTO Superobézny Škót sa
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: profimedia.sk)

FOTO Superobézny Škót sa
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook/Paul Tuthill)

Po zhodení ďalších desiatok kilogramov sa vrátil k cyklistike a podstúpil operáciu na odstránenie prebytočnej kože. "Operácia a niekoľko úžasných ľudí, ktorí mi pomohli, mi zachránili život," povedal Škót, ktorý teraz pracuje ako sprievodca a váži nádherných 95 kg. Maureen skonštatovala, že im to zmenilo život. Podľa jej slov je skvelé, že môže opäť kráčať po boku svojho manžela a dokonca dokážu spoločne vyjsť aj na kopec. "Roky sme nemohli spať v jednej posteli. Po tom, ako som schudol, je náš sexuálny život späť na dobrej ceste. Celý môj život sa zmenil," dodal Tuthill. 

Viac o téme: ChudnutieObezitaDiétaPaul Tuthill
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu