Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

FOTO Dievčina si z internetu objednala drahý iPhone: Otvorila balík a... otrasné prekvapenie!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

AN-CHUEJ - V dôsledku pandémie množstvo ľudí využíva online nakupovanie. Ako sa ale ukazuje, nie vždy to dopadne dobre. Žena z východočínskej provincie si objednala iPhone prostredníctvom oficiálnej stránky spoločnosti Apple, v balíku ale našla jogurt. Podľa najnovších informácií polícia vypátrala vinníka, ktorým mal byť samotný kuriér.

Žena z provincie An-chuej minulý piatok upozornila na nepríjemnú udalosť, ktorá sa jej prihodila. Vo videu, ktoré sa pred niekoľkými dňami rozšírilo na sociálnej sieti Weibo, žena s priezviskom Liu uviedla, že zaplatila 10 099 jenov (v prepočte 1293 eur) za iPhone 12 Pro Max, ktorý si 16. februára kúpila prostredníctvom online stránky spoločnosti Apple. Liu povedala, že balík od kuriéra nedostala priamo. "Kuriér uviedol, že zásielku vložil do skrinky na balík v mojej rezidenčnej komunite," vysvetľuje. 

Prípad už začala vyšetrovať miestna polícia, podľa ktorej sa spočiatku javil ako krádež. Apple a kuriérska spoločnosť Express Mail Service (EMS), ktorá žene doručila balík, sa tiež v súčasnosti snažia zistiť, ako k podvodu došlo. Prípad vyvolal búrlivú diskusiu na čínskych sociálnych sieťach, pričom mnoho užívateľov špekuluje o možných previnilcoch v pozadí. "Myslím, že by to mohli byť zamestnanci kuriérskej spoločnosti, ktorí nahradili iPhone," myslí si jedna osoba s tým, že niečo podobné zažila len niekoľko dní pred týmto incidentom. Domov jej prišla prázdna škatuľa topánok bez tenisiek z limitovanej edície, ktoré si objednala na oficiálnej stránke spoločnosti Nike.

Viacerí užívatelia sa domnievajú, že Liu kúpila mobilný telefón na falošných stránkach namiesto oficiálnych stránok predajcu. Právny expert Zhang Bo to nevylúčil s tým, že môže ísť o organizovaný podvod. Medzi ďalšie možnosti patrí chyba v balení alebo možnosť, že niekto počas procesu doručovania nenápadne nahradil iPhone jogurtom. Bo upozorňuje, aby boli ľudia nakupujúci online opatrnejší a chránili sa pred možnými finančnými stratami. "Pred platbou dôkladne skontrolujte, či ide o legálnu a formálnu webovú stránku, a otvorte balík, kým bude pri vás kuriér. Ak niečo nie je v poriadku, čo najskôr zavolajte políciu," radí právnik. 

Podľa najnovších informácií polícia už dolapila vinníka. Má ním byť 31-ročný muž menom Long, ktorý sa priznal k tomu, že počas pracovnej doby ako prepravca tovaru vymenil iPhone za kvasený nápoj. 

Viac o téme: PodvodKrádežIPhone
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu