Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Basgitaristka odmietla čakať na vládnu pomoc: FOTO Rozbehla biznis a zamestnáva len muzikantov

Bristolská hudobníčka si otvorila kaviareň, zamestnáva iba muzikantov Zobraziť galériu (3)
Bristolská hudobníčka si otvorila kaviareň, zamestnáva iba muzikantov (Zdroj: FB/LD’s Kitchen)

BRISTOL - Basgitaristka v anglickom Bristole si otvorila kaviareň s vegánskou kuchyňou po tom, čo podľa svojich slov prišla kvôli pandémii covidu-19 o všetko. Zamestnávať chce iba muzikantov, ktorí v dôsledku zákazu živého vystupovania nemajú na živobytie, informovala spravodajská stanica BBC.

Bristolská hudobníčka Lianne Leeová Daviesová uviedla, že ona aj jej partner nemali peniaze kvôli koronavírusovým reštrikciám, ktoré donútili ich rockovú kapelu Turbowolf prestať vystupovať. Januárové otvorenie podniku LD 's Café, kde si môžu zákazníci kúpiť jedlo aj nápoje so sebou, pre ňu malo byť východiskom, "ako získať späť kontrolu" nad svojimi financiami.

VIDEO Šéfkuchárka prezradila TRIK na dokonalé krájanie cibule: Väčšina to robila celý život zle!

Uviedla, že sa na ňu nevzťahovala žiadna vládna pomoc pre ľudí postihnutých ekonomickými vplyvmi pandémie a postupne "prišla o všetko". Najprv skúšala dávať online lekcie, kvôli prílišnému stresu s tým však musela prestať. Podľa BBC čelia britskí kreatívni umelci ako Daviesová prepadu príjmov až o dve tretiny.

Bristolská hudobníčka si otvorila
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB/LD’s Kitchen)

„Jednoducho som cítila, že nedáva zmysel sedieť a čakať na vládu, aby rozhodla, čo môžem a nemôžem robiť, takže som sa pokúsila dostať situáciu mojej rodiny pod kontrolu. Našťastie to zafungovalo,“ uviedla. „Chcem byť zamestnávateľom, ku ktorému sa budú môcť muzikanti vracať medzi koncertami a turné, až sa všetko znovu otvorí.“

Povedala tiež, že na jej hudobnú kariéru má negatívny vplyv odchod Británie z Európskej únie. „Kvôli brexitu sa možnosť, že si hudobníci budú schopní zarábať a jazdiť na turné, čím ďalej viac znižuje,“ posťažovala sa.

Liannin spoluhráč v kapele Blake Davies uviedol, že keď udrela pandémia, musel zanechať dráhy bubeníka a vziať príležitostné práce pre Amazon alebo Tesco. Výplata tu ale nebola "zďaleka taká vysoká", ako bol zvyknutý v časoch pred krízou, keď ešte vystupoval.

Práca v kaviarni s ďalšími muzikantmi pre neho bola "záchranným kolesom pre topiaceho". „To, že sa teraz pohybujem celý deň medzi rovnako zmýšľajúcimi ľuďmi, určite pomohlo môjmu duševnému zdraviu,“ povedal.

Viac o téme: KrízaOtvorenieKaviareňCovid-19Koronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu