Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

FOTO V očných viečkach máme malé záhadné dierky: Viete, na čo slúžia?

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: pixabay.com)

LONDÝN - Zábery, ktoré zmiatli viacerých užívateľov Redditu, odkrývajú anatómiu ľudského oka a zároveň odhaľujú zložitý mechanizmus tvorby sĺz. Väčšina ľudí sa priznala, že sa nikdy touto problematikou nezaoberala. Teraz s prekvapením zisťujú, čo všetko sa nachádza v ich zrakovom orgáne.

Príspevok na Reddite vzbudil obrovský záujem užívateľov, pretože mnohí sa až po jeho pozretí začali zaoberať zložitosťou a záhadou tvorenia sĺz ako aj príčinou, prečo im pri plači zvlhne nos. Na záberoch je totiž zachytený detailný obrázok oka odhaľujúci malú jamku na okraji spodného očného viečka tesne vedľa slzného otvoru.

The lacrimal punctum is a small hole in your eyelids that drains your tears to your nose. It’s the reason why you get a runny nose after crying. from r/interestingasfuck

Tieto otvory, známe ako slzné body, slúžia na odvádzanie tekutiny z očí do nosa a takto ich vysušujú. "Dnes som sa dozvedel, prečo mi pri plači začne tiecť z nosa," napísal istý mladík. "Ja som zasa zistila, že mám dieru v očnej jamke a očividne nie som sama. Ľudia sú zvláštni," pridala sa ďalšia užívateľka. Iný zas uviedol, že sa obával, že tá čudná diera je niečo zlé a má to iba on. Teraz sa vďaka tomuto príspevku dozvedel, že je s ním všetko v poriadku. 

Viac o téme: Oko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu