Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

VIDEO Študent práva zašiel do potravín na nákup, odišiel zaočkovaný proti covidu-19!

(Zdroj: Facebook/David MacMillan)

WASHINGTON D.C. - Americký študent práva skončil počas nedávneho nákupu v supermarkete nielen s potravinami, ale aj vakcínou proti COVID-19. Za neplánované očkovanie vďačí zdravotníkom, ktorí sa na miesto nedostavili. Supermarket, kde k tomu došlo, tento postup kvituje.

David MacMillan zašiel začiatkom roka s kamarátom do obchodu Giant Food vo Washingtone. Boli veľmi prekvapení, keď im pracovník v supermarketovej lekárni ponúkol vakcínu proti covidu-19. Očkovanie určite nebolo na ich nákupnom zozname, pretože v súčasnosti sa v USA očkujú len zamestnanci pohotovostných zložiek a ďalší pracovníci pôsobiaci v prvej línii. 

Obrovský škandál s vakcínami: V elitných nemocniciach očkujú na základe priateľských stykov!

Mladík uviedol, že boli zaočkovaní preto, lebo zdravotníci, ktorí mali dostať vakcínu, sa nedostavili. Vakcína od spoločnosti Moderna sa musí uchovávať pri veľmi nízkych teplotách, čo znamená, že po vybratí z mrazničky a prepichnutí viečka sa rýchlo pokazí. "Je dôležité, aby ľudia počas šírenia dezinformácií videli, že vakcína je dobrá vec, je to pozitívna vec. Mali by sme byť nadšení, že dokážeme zvládnuť pandémiu," vyhlásil David, ktorý druhú dávku vakcíny dostane ešte tento mesiac.

Zavádzanie očkovania v Spojených štátoch sa začalo pomalšie, ako sa očakávalo. Počiatočné dávky dvojdávkových vakcín od spoločností Pfizer-BioNTech alebo Moderny zatiaľ dostalo 4,2 milióna ľudí. Toto číslo sa vzďaľuje od plánu zaočkovať 20 miliónov ľudí do konca tohto roka. Supermarket, kde došlo k tomuto neplánovanému očkovaniu, sa tiež vyjadril k incidentu. "Vakcína Moderna je veľmi cenná a zachraňuje život. Sme radi, že sme ňou nepremrhali a minuli sme ich na týchto dvoch mladých mužov," píše sa vo vyhlásení Giant Food. 

Viac o téme: OčkovanieVakcínaKoronavírusCOVID-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu