Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Ženu (58) vyhlásili úrady za mŕtvu, hoci žije: Neuveríte, ako k tomu došlo

Jeanne Pouchainová Zobraziť galériu (2)
Jeanne Pouchainová (Zdroj: profimedia.sk)

PARÍŽ - Pri osobnom stretnutí sa Francúzka Jeanne Pouchainová zdá byť živá a zdravá, presvedčiť o tom miestne úrady je ale vec druhá. Po tom, čo ju súd pred viac ako tromi rokmi vyhlásil za mŕtvu, sa márne snaží dokázať opak.

Päťdesiatosemročná žena z dediny Saint-Joseph pri Lyone z pohľadu francúzskej štátnej správy neexistuje od roku 2017, kedy ju súd z nie celkom jasného dôvodu vyhlásil za mŕtvu bez toho, aby si vyžiadal úmrtný list. Stalo sa tak pri chronickom právnom spore s jej bývalým zamestnancom, ktorému mala vyplatiť odškodnenie vo výške 14 000 eur.

Pouchainová tvrdí, že nespokojný zamestnanec si jej úmrtie vymyslel, aby od dedičov vysúdil odškodné za vyhodenie z práce. Mužov právnik naopak tvrdí, že majiteľka upratovacej firmy sama smrť fingovala, aby sa plateniu odškodného vyhla. To však žena rázne popiera. "Išla som za právnikom, ktorý mi hovoril, že sa to rýchlo vyrieši, pretože mám od doktora potvrdené, že som nažive. Ale pretože bolo vydané súdne rozhodnutie, nestačilo to," povedala podľa denníka The Guardian Pouchainová miestnym novinárom. 

Ženu (58) vyhlásili úrady
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Kvôli spletitej byrokracii sa už tri roky snaha o nápravu míňa účinku. V dôsledku súdneho vyhlásenia za mŕtvu má Jeanne prepadnuté úradné dokumenty. "Nemám občianku, zdravotné poistenie, nemôžem preukázať bankám, že som nažive. Som nič. Je načase, aby niekto povedal 'už dosť'," dodala s tým, že jej život sa zmenil na nočnú moru.

Viac o téme: úradyúmrtieFrancúzskoJeanne Pouchain
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu