Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

VIDEO Kamionista sa stal skoro ráno svedkom úchvatného úkazu: Také niečo sa nevidí každý deň

(Zdroj: Youtube/AP)

PITTSBURGH - Blesk, ktorý v stredu v skorých ranných hodinách rozžiaril oblohu nad časťami Pensylvánie a Ohia, bol pravdepodobne meteor. Mnohí užívatelia sociálnych sietí prirovnávali ojedinelý jav odohrávajúci sa na oblohe k letiacej ohnivej guli.

Bezpečnostná kamera na dome Marka a Rosemary Sasalaovcov, ktorí žijú neďaleko Pittsburghu, zachytila na oblohe krátky jasný blesk čiastočne zakrytý mrakmi. K udalosti došlo v stredu krátko po štvrtej ráno. Okrem nich sa videom pochválil aj istý kamionista, ktorému sa počas jazdy naskytol takýto úchvatný pohľad.

Spoločnosť American Meteor Society uviedla, že prijala viac ako dvesto správ o "ohnivej guli" prechádzajúcej oblohou nad východným Ohiom. Podľa jej riaditeľa Roberta Lunsforda bol tento úkaz pravdepodobne spôsobený padajúcim meteorom, ktorý však nebol tentokrát sprevádzaný žiadnym meteorickým rojom.

Na vytvorenie takéhoto jasného blesku stačí objekt veľký ako softbalová lopta. V tomto prípade mal zrejme väčší rozmer, na určenie jeho veľkosti budú ale potrebné viaceré analýzy. Národná meteorologická služba v Pittsburghu informovala, že správu o zvláštnom jave na oblohe zaregistrovala, viac podrobností však nemá momentálne k dispozícii.

Viac o téme: MeteorOhnivá guľa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu