Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Mladý Brit štikúta nepretržite už 11 mesiacov

LONDÝN – Dvadsaťštyriročného mladíka z anglického Lincolnu už celých 11 mesiacov trápi nepretržité štikútanie. Tento problém ho ničí o to viac, že nešťastník je spevák a už takmer rok nevystupoval so svojou skupinou. Rovnako už rok sa poriadne nevyspal, nenajedol a dokonca sa mu ťažko dýcha.

Lekári ani po mesiacoch neprišli na nič, čo by spôsobovalo štikútanie. Poslednou šancou pre Chrisa Sandosa je pomoc psychológa.

Prvé štikútanie sa ozvalo z Chrisových úst tento rok vo februári. Odvtedy sa typický zvuk a šklbnutie bránice neprestalo opakovať. Mladík vyskúšal zadržiavať dych, piť z opačnej strany pohára, nechal sa vystrašiť, no nič nezabralo.

Lekári mu vyšetrili mozog, urobili RTG vyšetrenie brušnej dutiny aj hrudníka, dokonca urobili aj tomografiu. Krvný obraz aj všetky ďalšie vyšetrenia hovoria jasnou rečou, Sands je zdravý ako repa.

Naposledy sa mu lekári pokúsili pomôcť kyslíkovým kúpeľom. Aj keď pacient trpí klaustrofóbiou, nechal sa zatvoriť do kovovej nádoby, kde mu na tvár pripevnili kyslíkovú masku. Bohužiaľ, ani tento pokus nevyšiel, a tak ho lekári poslali ku psychológovi. Myslia si totiž, že Chrisove telo si na štikútanie zvyklo. Zúfalý spevák dokonca vytvoril v internetovej stránke MySpace vlastný blog, kde sa zaoberá svojim štikútaním.

Najdlhšie štikútajúcim človekom na svete bol Charles Osborne z Anthonu v americkom štáte Iowa, ktorý štikútal neuveriteľných 68 rokov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu