Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

VIDEO Šok na pohrebe: Rakvu spúšťali do zeme, no vtom sa v nej NIEČO stalo!

(Zdroj: Youtube/Caelan Walker)

SULAWESI - Na strašidelnom videu z Indonézie, z ktorého behajú zimomriavky po tele, je vraj zachytená hýbajúca sa mŕtvola. Z ničoho nič pri spúšťaní rakvy do zeme nevládne telo pohne rukou. To vyvolalo otázky, či náhodou nie je obeť pochovávaná zaživa.

Video bolo nakrútené 5. mája v severnom Sulawesi. Zachytáva smútiacu rodinu, ktorá sa zhromaždila okolo kňaza, keď nahlas čítal modlitby. Záber sa následne prenesie na sklenenú časť truhly a stane sa niečo strašidelné. Mŕtvola zreteľne pohne rukou, akoby tlačila prstami do rakvy.

Akonáhle sa video objavilo v televízii a na sociálnych sieťach, v ľuďoch vyvolalo množstvo myšlienok, ale i pochybností. "Áno, zamával, možno bol ešte nažive a snažil sa vykopať cestu von," uviedol jeden užívateľ. Druhý si zas myslí, že to bola možno len myš. 

Rodina pochovala mladíka (†21): Keď zistili, kto naozaj leží v truhle, zdesili sa

Podľa vedcov nešlo o nijaké pochovávanie zaživa, ale o klasický posmrtný jav. Podľa vedeckých štúdií sa totiž telo skutočne môže pohybovať aj po smrti. Austrálsky výskum zverejnený minulý rok v odbornom časopise Science Alert napríklad využil časozberné kamery, ktoré zaznamenávali mŕtvoly polhodinu každý deň."Zistili sme, že ruky sa výrazne hýbu. Keď boli napríklad položené vedľa tela, častokrát skončili ešte ďalej od tela," vysvetlila Alyson Wilsonová, lekárka z Central Queensland University.

Viac o téme: PohrebMŕtvolaZáhadaRakva
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu