Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

VIDEO Niekto posprejoval ľadového medveďa: Je možno za tým hrozivý dôvod

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Youtube/The Moscow Times)

ČUKOTKA - Video zachytáva polárneho medveďa, ktorý sa poneviera okolo tanku T-34 v autonómnej ruskej oblasti Čukotka. Naviac je pomaľovaný čiernou farbou. Ľudia sa pýtajú, či išlo len o krutý žart, alebo to znamená niečo viac.

Nikto netuší, prečo sa tento pomaľovaný medveď ocitol pri tanku v Rusku. "Prečo je taký špinavý?" pýtajú sa ľudia, ktorí medveďa zachytili na video. Mnohí sa domnievajú, že zviera pomaľovali vedci, ktorí sa ho snažia sledovať. Iní to zase považujú za prácu armády. Ľadový medveď tiež mohol byť obeťou krutého žartu. Ďalšia z vecí, ktorá na týchto záberoch šokuje, je tank T-34. Ide o ikonický sovietsky tank používaný počas druhej svetovej vojny proti nacistom. Nemci ho označili za najlepší tank vojny a odvtedy sa toto vozidlo stalo symbolom národnej hrdosti Rusov. 

VIDEO Niekto posprejoval ľadového
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Youtube/The Moscow Times)

Špekulácie tiež naznačujú, že zábery mohli byť reakciou na rastúce obavy, že sa polárne medvede blížia k ruským osadám. Začiatkom roka ruské súostrovie Nová Zem vyhlásilo mimoriadny stav po tom, čo mesto obsadilo viac ako päťdesiat ľadových medveďov. "Možno túto zimu zobrali iniciatívu do vlastných rúk a medvede uväzňujú a presúvajú, pretože to nikto iný nerobí," prezradil vedecký pracovník Anatolij Kočnev o miestnych obyvateľoch. Bez ohľadu na motív sa obáva, že čierna farba mohla medveďa vystaviť riziku vyhladovania. Ľadové medvede sa totiž pri love spoliehajú na svoju bielu kožušinu, ktorá ich dokonale maskuje. 

VIDEO Niekto posprejoval ľadového
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Youtube/The Moscow Times)

Kočnev dodal, že zviera musel niekto upokojiť predtým, ako ho postriekal farbou. V opačnom prípade by sa správalo agresívne a životu nebezpečne. Očakáva sa, že konflikty medzi medveďmi a ľuďmi sa už čoskoro stanú bežným javom v dôsledku klimatických zmien, ktoré tieto šelmy ženú čoraz bližšie k ľudským obydliam. 

Viac o téme: RuskoMedveď
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu