Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

VIDEO Pohoda pri bazéne sa zmenila na horor: Mužovi doň spadlo bábätko, poslúchnite jeho rady

Muž zachránil svojho syna, ktorý spadol do bazéna.
Muž zachránil svojho syna, ktorý spadol do bazéna. (Zdroj: FB/Albert Passavanti)

PALM BEACH - Skokom supermana sa vrhol do bazéna v Palm Beach otec ročného syna, keď zbadal, že chlapča doň nešťastne spadlo. Užívatelia Facebooku, ktorí si prezreli video z tejto akcie nakrútené bezpečnostnou kamerou, oceňujú okrem oteckovho bleskového reflexu aj jeho športový výkon.

Albert Passavanti a jeho rodina trávili v nedeľu čas pri bazéne v Palm Beach na Floride. Pohodový deň prerušil náhly pád jeho ročného syna Rocca do bazéna, kde sa skončila jeho bezstarostná naháňačka za nafukovacou loptou. 

Hneď, ako to otec zbadal, okamžite zareagoval, štvormetrovým skokom zdolal aj plot vedľa okraja bazéna a zachránil si syna. „Poháňala ma sila Supermana. Videl som len bod A a B. Vôbec mi nenapadlo, že tam je nejaká prekážka,“ uviedol otec. „Boli tam síce dvierka, ale tie splnia účel iba vtedy, keď ich ľudia zatvárajú.“

Na sociálnej sieti Albert všetkým rodičom pripomína, aby pri vode svoje deti strážili pozornejšie ako na iných miestach. „Obzvlášť malé deti poháňa zvedavosť,“ hovorí a odporúča, aby si dospelí preverili svoje plavecké schopnosti predtým, ako vyrazia s deťmi k vode. Užívatelia Facebooku ocenili nielen jeho otcovský reflex, ale aj športový výkon.


Čítajte aj: FOTO Dievčina (22) si objednala plavky z internetu: V spa v nich zažila šok, už nikdy viac!


V súvislosti s prípadom sa na verejnosť dostala aj smutná štatistika. Americké Centrum pre kontrolu a prevenciu chorôb (CDC) uviedlo, že okrem chorôb je práve utopenie najčastejšou príčinou úmrtí detí vo veku od jedného do štyroch rokov. Podľa štúdie Americkej akadémie detskej medicíny (AAP) sa v roku 2017 v USA utopilo takmer 1 000 detí. Táto inštitúcia preto rodičov vyzýva, aby dodržiavali prísnejšie bezpečnostné opatrenia a deťom počas pobytu pri vode obliekali záchranné vesty.

Viac o téme: BazénSkokDieťa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu