Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Lekári tvrdili, že otec (†32) zomrel na infarkt: Trvalo deväť rokov, kým odhalili šokujúcu pravdu

Allan Porter Zobraziť galériu (2)
Allan Porter (Zdroj: Facebook/Jess Porter)

HEYWOOD - Allan Porter umrel ako tridsaťdvaročný na údajný infarkt. Rodina po deviatich rokoch otvorila pátranie po pravej príčine jeho smrti, pretože mala podozrenie, že všetko je celkom inak. Koronerka im dala za pravdu, pravým dôvodom úmrtia bolo podľa nej zanedbanie zo strany nemocničného personálu.

Allanova dcéra Jessica mala len jedenásť rokov, keď jej zomrel otec. Nemocnica, v ktorej bol hospitalizovaný, trvala na tom, že utrpel srdcový infarkt. Túto diagnózu potvrdila aj pitva.

Deväť rokov po smrti však rodina nebohého začala kampaň na odhalenie pravdy a tá údajne aj odhalená bola. "Trvalo nám dlhých deväť rokov, kým sme dosiahli spravodlivosť pre otca. Bolo šokujúce zistiť, že výsledky pitvy boli nesprávne a ešte šokujúcejšie bolo zistenie, že otec zomrel na zanedbanie zo strany zdravotníkov," uviedla Jessica. 

Lekári tvrdili, že otec
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Jess Porter)

Porter ešte pred smrťou odišiel od svojej manželky Elaine a založil si novú rodinu. S deťmi z prvého manželstva sa ale stále stretával. V roku 2010 skončil v nemocnici Farfield General Hospital v Bury na severe Anglicka, pretože sa sťažoval na silnú bolesť hrdla. Nedokázal prehĺtať, jeho teplota vystúpila na 39 stupňov Celzia a pulzová frekvencia bola na hodnote 140. Lekári mu predpísali paracetamol a poslali ho domov. O sedem hodín neskôr skolaboval, nebol schopný dýchať. 

Slovenskí lekári zanedbali Nathanielovu (8) liečbu: Úrad priznal, že fakultná nemocnica pochybila

Krátko po druhom príchode do nemocnice bol vyhlásený za mŕtveho. Doktor Khalid Ahmed, ktorý vykonával pitvu, uviedol, že srdce  pacienta vykazovalo zmeny súvisiace s vekom a nosné dutiny, hrdlo aj dýchacie cesty boli v normále.

Jessicina mama nikdy neverila tomu, čo bolo napísané v lekárskej správe. Tak sa s dcérou rozhodli, že začnú vlastné vyšetrovanie. Najali si vlastných expertov, aby preskúmali Allanovu smrť. Tí dokázali, že správa z nemocnice je chybná. "Pán Porter mal zostať v nemocnici na ďalšie pozorovanie, až kým by sa nepotvrdilo, že jeho stav nie je akútny," uviedla koronerka Joanne Kearsleyová. Podľa jej slov v skutočnosti umrel na infekciu, ktorá bola spôsobená zanedbaním starostlivosti v nemocnici. Jej predstavitelia akceptovali nové zistenia a pozostalým sa za smrť Allana hlboko ospravedlnili.

Viac o téme: PitvaInfarktZanedbanie zdravotnej starostlivosti
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu