Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Ľudia zaparkovali na letisku a zaplatili za stráženie auta: Podvod, ktorý im vyrazil dych

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LONDÝN - Podvodník z Veľkej Británie skončil na štrnásť mesiacov vo väzení po tom, ako oklamal niekoľko ľudí. Na letisku ponúkal parkovacie služby, zákazníkom ukázal falošné fotografie parkoviska, ktoré bolo v skutočnosti vzdialené desiatky kilometrov od letiska. Vozidlá parkoval na rohoch ulíc či poliach a týmto spôsobom si zarobil neuveriteľných milión libier.

Podvod 38-ročného Asada Malika odhalil Keegan Bowes, ktorý videl reportáž na Facebooku. Objavilo sa v nej jeho auto, o ktoré sa počas dovolenky v Španielsku mala postarať Malikova spoločnosť London Parking Gatwick. Tá ale v skutočnosti neexistovala. Bowes zaplatil spoločnosti nemalú sumu za to, aby jeho auto strážila. V príspevku napriek tomu zahliadol svoje auto odparkované na poli. Malikova taktika spočívala v lákaní zákazníkov na falošnú fotografiu parkoviska, na ktorom malo byť ich auto v bezpečí až do ich príchodu z dovolenky. Keegan zavolal svojej mame, aby prišla po jeho auto. Tá zistila, že sa nedajú otvoriť dvere a dokonca chýbala aj satelitná navigácia. 

Podobnú negatívnu skúsenosť s firmou London Parking Gatwick má aj istý Ross, ktorého BMW malo po vrátení auta na prednom nárazníku záhyb. Taktiež si všimol, že počas jeho dovolenky autu pribudlo 39 najazdených kilometrov, a to aj napriek tomu, že parkovisko spoločnosti sa malo nachádzať len šesť kilometrov od letiska Gatwick. 

Ľudia zaparkovali na letisku
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Úrady začali vo veci vyšetrovanie, na základe ktorého objavili stovky áut zaparkovaných v bahnitých poliach alebo skrytých v kríkoch. Niektoré vozidlá zostali odomknuté s otvorenými oknami a kľúčmi na čelnom skle. Podvedení zákazníci tiež dostávali upomienky o nezaplatení parkovacích lístkov. Polícia okrem toho zistila, že Malik založil dve webové stránky, prostredníctvom ktorých hľadal zákazníkov. Používal falošné fotografie parkoviska nemocnice Borders General v Škótsku, ktoré bolo vzdialené neuveriteľných 644 kilometrov od spomínaného letiska. Zmluvné podmienky skopíroval z iných webových stránok.

Malik bol následne obvinený z podvodu a zavádzania zákazníkov. Dostal štrnásť mesiacov nepodmienečne a okrem toho mu súd zakázal vykonávať akúkoľvek podnikateľskú činnosť po dobu štyroch rokov.

Viac o téme: ParkovaniePodvodLetisko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu