Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Horor na dovolenke na Kanárskych ostrovoch: Chlapček (†4) sa len išiel hrať s kamarátmi...

Presley Stockton Zobraziť galériu (2)
Presley Stockton (Zdroj: Facebook/Julie Stockton)

TENERIFE - Štvorročný chlapček sa utopil počas dovolenky na Kanárskych ostrovoch po tom, ako si dal dolu rukávniky. Vadili mu totiž pri obede. Rodičia mu ich ale zabudli dať späť na ramená, a to ich stálo synčekov život. Z tragédie sa zrejme nikdy nespamätajú, snažia sa preto aspoň zvýšiť povedomie o potrebe lekcií plávania pre malé deti.

Presley Stockton z britského Wiganu zomrel len deň po tom, ako spolu so svojimi rodičmi vlani v septembri priletel na Tenerife. V tamojšom štvorhviezdičkovom hoteli Paradise Park mali tráviť rodinnú dovolenku, no tá sa zmenila na horor. V hotelovom bazéne totiž chlapčeka našli bez známok života. Privolaní záchranári sa ho snažili oživiť, no márne. Pitva odhalila, že sa utopil. 

Horor na dovolenke na
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Julie Stockton)

Jeho rodičia uviedli, že mu krátko predtým kúpili rukávniky, aby ich nosil v čase, keď bude pri bazéne. "Bolo krátko popoludní, išli sme sa naobedovať. Presley sa sťažoval, že mu s rukávnikmi zle je, tak sme mu ich dali dolu," spomína užialený otec Peter. Krátko nato sa chlapec spolu s ďalšími deťmi vybral hrať k bazénu. Zrejme nikto si nevšimol, že do neho nakoniec skočil. Až po chvíli jedno dieťa zbadalo, že leží nehybne vo vode a zavolalo rodičov. 

Snúbenci sa vybrali na vytúženú dovolenku na Madagaskar: Namiesto oslavy prišla nečakaná smrť

Podľa vyšetrovateľov bola smrť výsledkom nešťastnej náhody. "Išlo o náhly, nepredvídateľný incident s neúmyselnými dôsledkami," uviedol koroner, ktorý je autorom záverečnej správy.

Viac o téme: DovolenkaTragédiaUtopenieTenerife
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu