Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Ako sa vyhnúť stresu na letisku: Dodržiavajte tieto RADY a bude sa vám cestovať jedna radosť

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LONDÝN - Čakanie na letisku sa už pre mnohých z nás stalo nevyhnutnou záležitosťou. Možno na ňom zažiť dosť nepríjemných vecí, ktoré nás dokážu poriadne rozhodiť. Tím portálu Gear Hungry ponúka zopár tipov, ktoré vám pomôžu zjednodušiť alebo vyriešiť záležitosti častokrát hraničiace s katastrofou.

Stratilo sa to a našlo sa to

Všetko, čo sa nachádza na oddelení strát a nálezov viac ako deväťdesiat dní, prestáva byť majetkom majiteľa. Takže ak zúfalo potrebujete napríklad nabíjačku na telefón a nejakú tam  skladajú dlhšie ako je táto časová lehota, môžu vám ju darovať. 

Ako sa vyhnúť stresu
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: topky)

Mám prázdnu fľašu

Letiská sú známe najmä vysokými cenami jedál a nápojov. Fakt, že sa musíte pred kontrolou zbaviť tekutiny, ktorej obsah prevyšuje sto mililitrov, neteší najmä tých, ktorí cestujú s deťmi. Stále však môžete mať v príručnej batožine prázdnu fľašu, ktorú ľahko doplníte vo fontánkach s pitnou vodou v odletovej hale.

Choďte vľavo

Prejsť cez bezpečnostnú kontrolu môže trvať veky. Všimnite si, že ľudia majú tendenciu ísť doprava. Rady vľavo sú preto zvyčajne kratšie, tak prečo to nevyužiť?  

Ako sa vyhnúť stresu
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Getty Images)

Sme už pri bráne?

Nabehané kilometre pri hľadaní správnej brány majú ďaleko od relaxu. Je preto dobré, keď si zmapujete svoju cestu po letisku prostredníctvom aplikácií GateGuru alebo Airport Transit Guide

Viem si to predstaviť

Odfoťte si vašu batožinu ešte predtým, ako ju odovzdáte na check in. V prípade jej straty tak aspoň ušetríte čas zdĺhavým opisovaním. Celú situáciu to uľahčí najmä vtedy, ak nie ste jazykovo zdatní. 

Nepríjemný zážitok dovolenkárov v Hurghade: Vypukol zmätok, na letisku čakali hodiny

Choďte online

Ak vám odložia let, netlačte sa v dave, ktorý sa hrnie k tabuli v snahe zistiť, čo sa deje. Oveľa pohodlnejšie je, ak si všetko nájdete na stránke aerolínií. Všetky bez výnimky aktualizujú stav vášho letu. Tiež sa oplatí kontaktovať vašu aerolinku na Twitteri, pretože ich servisní zamestnanci sú o všetkom informovaní ako prví a komunikujú medzi sebou. 

Ako sa vyhnúť stresu
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Getty Images)

Noste si so sebou náhradné oblečenie

Aj keď plánujete iba krátky let, pribaľte si do príručnej batožiny náhradné oblečenie. Vaše cestovanie vám totiž môže znepríjemniť aj malá nehoda so šálkou kávy a znečistený mokrý odev vás potom oberie o pohodlný pocit z cestovania.

Viac o téme: DovolenkaLetiskoLet
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu