Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

VIDEO Žena si v reštaurácii objednala rybu: Jej večera ožila, toto nechcete nikdy zažiť

(Zdroj: Facebook/Jim Guinee)

MIDDLETOWN - Rodina počas návštevy reštaurácie v New Jersey zažila skutočne nechutné prekvapenie. Z ich jedla doslova vykĺzol živý červ. Hosť neváhal a natočil na mobil, ako večera jeho priateľky "ožila". Podnik síce rodine ponúkol kompenzáciu, no zároveň skritizoval, že muž mal potrebu svoju skúsenosť zverejniť.

Jim Guinee z Middletownu zverejnil na Facebooku video, na ktorom vidno, ako parazitický červ vylieza z tresky. Tú si v reštaurácii Stella Marina Bar objednala jeho priateľka Jennifer a parazita si všimla, až keď už zjedla polovicu ryby. "To, čo práve vyliezlo z jedla, je živý červ. Večera ožila," okomentoval svoje video Jim.

Reštaurácia na základe tohto incidentu prestala dané jedlo podávať. Paradoxne však kritizovala Jima za to, že problém riešil príliš verejne. Tomu však podľa vlastných slov nešlo o poškodenie dobrého mena reštaurácie, chcel vraj len varovať ďalších zákazníkov, aby boli pri konzumácii rýb opatrní. 

Bobbi Pritt, riaditeľ laboratória klinickej parazitológie, povedal, že konzumácia takéhoto parazita zaživa by mohla človeku spôsobiť vážne ochorenie. Tieto červy sa najčastejšie nachádzajú v telách morských rýb, ako sú napríklad sleď či treska. Ak mäso nie je dostatočne uvarené, červ zostane nažive v tele ryby. 

Nechutné VIDEO vám pripomenie, prečo musíte ryby vždy poriadne uvariť

Americké Centrum prevencie chorôb dodalo, že ak ľudia skonzumujú larvy červov zo surových alebo nedovarených rýb, parazit sa môže dostať do ľudského tela a infikovať ho. Niektorí ľudia pri jedení zle spracovaného rybieho mäsa môžu cítiť brnenie v ústach alebo krku, čo je vlastne hýbajúci sa červ. Medzi príznaky infekcie červom patrí zvracanie, bolesť brucha, nevoľnosť alebo hnačka. Niekedy sa môže objaviť aj krv v stolici.

Viac o téme: RybaParazitČerv
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu