Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Neuveríte, že existujú aj takéto zákroky: Ľudia sú schopní ísť pod nôž aj kvôli...

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: pixabay.com)

SYDNEY - Botox, výplne vrások a prsné implantáty už sú v súčasnosti veľmi bežnou záležitosťou a stále viac ľudí zvažuje aj absolvuje niektorý zo zákrokov plastickej chirurgie vykonaný z čisto kozmetických dôvodov.

Budete si chcieť vypichnúť oči! Živý Ken v negližé

Ale ako sa zdá, niektorí sú ochotní zájsť oveľa ďalej, aby vylepšili vlastný vzhľad, napísal austrálsky server whimn.com.au. Podľa zdravotnej sestry na plastickej chirurgii a zakladateľky australskej neziskovej organizácie Trusted Surgeons (dôverihodní chirurgovia) Nicole Montgomeryovej rastie dopyt aj po niektorých dosť prekvapujúcich zákrokoch:

Vytvarovanie "Pekáča buchiet"

Ide vlastne o tradičnú liposukciu, kedy namiesto samotného odsatia tuku sa odobraná hmota použije k vytvarovaniu brušných svalov, ktoré vďaka pevne vyrysovaným šiestim či ôsmim kockám, sú všeobecne známe ako "pekáč buchiet". Ide o pokročilú liposukčnú techniku a je čím ďalej tým obľúbenejšou predovšetkým u mužov túžiacich po pevnom, vypracovanom bruchu, ktoré sa im nedarí dosiahnuť cvičením a posilovaním.

Operácia pupku

Zdá sa, že sa svet z hľadiska pupku delí na ľudí, ktorí ho majú schovaný vo vnútri jamky, a tých, ktorým ako vystúpený hrbolček trčí von. Dôvod úpravy je hlavne estetický, ale môže byť aj zdravotný - vytúpený pupok môže byť pupočnou kýlou. Lekár môže vykonať umbilikoplastiku a schovať pupok, kam patrí.

Neuveríte, že existujú aj
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Jamky v tvári 

Po tomto minimálne invazívnom zákroku nezostávajú žiadne viditeľné jazvy, pretože rez sa robí z vnútornej strany tváre vo vnútri úst. A samotná jamka, ktorá je obvykle viditeľná len pri úsmeve, sa vytvára s pomocou malého stehu.

Transplantácia rias

O transplantácii vlasov už zrejme počul každý, ale teraz je možné nechať si transplantovať vlasové cibuľky tiež na okraj viečok, aby sa zahustili rednúce riasy. Ako starneme, riasy začnú rednúť a vypadávať. Transplantácia vráti očiam mladistvý vzhľad, ale má aj odvrátenú stránku. Ide o transplantáciu bežných cibuliek vlasov, ktoré stále rastú, takže je potom potrebné riasám dopriať pravidelný zostrih.

Neuveríte, že existujú aj
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: thinkstockphotos.com)

Špicaté uši

Ide presne o to, čo vám napadlo. Špicaté ucho vznikne tak, že sa odoberie malý výsek tkaniva z hornej časti boltca a okraje sa zošijú k sebe. Vďaka tomu vznikne vzhľad uší, ktoré preslávil pán Spock z kultového seriálu Star Trek, a po ňom tiež elfi zo ságy Pán prsteňov.

Úprava čiar na dlani

V Japonsku sú ľudia, ktorí si nechávajú chirurgicky upravovať čiary na dlani, pretože veria, že tým zmenia svoj osud.

Viac o téme: Plastické operácie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu