Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Dodržujte týchto desať VECÍ a udržíte svoj dlhodobý vzťah nažive

Ilustračné foto Zobraziť galériu (6)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstokc.com)

BRATISLAVA - Láskyplné dlhodobé vzťahy nemusia byť len záležitosťou fantázie. Treba však oboch zúčastnených na to, aby to fungovalo a hlavne vydržalo. Je to nesmierne náročné, no ak budete dodržiavať týchto desať zásad, je veľmi pravdepodobné, že sa vám to podarí.

Dôvera, kompromis, láskavosť - to sú základné veci, ktoré musíte dodržiavať vo vzťahu, ak chcete, aby vám vydržal. Treba však pridať aj iné prísady, aby ste mali pocit, že vzťah je naozaj živý a nestagnuje. Nasledujúce zásady sú síce určené najmä pre romantický vzťah, uplatniť sa ale rozhodne dajú aj medzi priateľmi či príbuznými. 

1. KOMPROMIS

Nikto z vás nedostane vždy to, čo chcete obaja. Ale ak sa posnažíte, možno sa vám podarí dostať to, čo potrebujete. Tu a tam treba očas upustiť od vlastných túžob a namiesto toho splňte tie partnerove. Aj to by vás predsa malo urobiť šťastným. Pozerajte sa na to ako na budovanie charakteru. 

Dodržujte týchto desať VECÍ
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: thinkstokc.com)

2. DÔVERA

Vzťahy bez dôvery nie sú ničím. Zažeňte všetky pochybnosti, prestaňte partnera špehovať na internete. Nie je nič horšie, a najmä škodlivejšie, než vedomie, že vám partner kontroluje telefón. Dôverujte mu, je to predsa váš partner. 

3. UROBTE NIEČO PEKNÉ

Z času na čas svojmu partnerovi ukážte, že je jedinečný. Či už kyticou kvetov, dobrou večerou na stole, alebo novým kúskom v šatníku. Trvá to len pár minút a ak nemáte práve na rozdávanie, bude vám na to určite stačiť aj desať eur. 

Dodržujte týchto desať VECÍ
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: thinkstokc.com)

4. BUĎTE SPONTÁNNY

Narýchlo dohodnuté plány môžu byť tie najlepšie, takže sa nebojte spontánnosti a choďte spolu na miesta, kde ste ešte neboli, alebo spravte niečo, čo este ešte neurobili. 

5. MAJTE PRAVIDELNE SEX

Milovanie je vo vzťahu nesmierne dôležité. Preto je dobré, keď poznáte každý kúsok tela svojho partnera a náležite sa mu aj venujete. Pravidelným sexom pritom nemyslíme milovanie každý piatok; skôr ide o to, aby sa vaše intímne chvíle nevytratili z vašich životov a aby práve naopak, do nich patrili. 

Pri sexe ide o
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: thinkstock.com)

6. TRÁVTE SPOLU DOVOLENKY ALEBO CHOĎTE NA RANDE

Nenechajte svoj vzťah skĺznuť do roviny rutiny. Choďte niekam na romantický víkend alebo na rande, tak, ako ste to robili na začiatku. To vás donúti opäť sa pekne obliecť a vyfintiť, aby vás váš partner nevidel každý deň len v teplákoch. Takisto vám to dá príležitosť rozprávať sa o niečom inom, než len o banalitách, ktoré riešite doma. 

7. NEBUĎTE SAMOĽÚBY

Možno vám váš dokonalý vzťah závidia ostatní, no vedzte, že to vás šťastnými nespraví. Preto naozaj nie je nutné, aby ste sa s každým perfektným okamihom svojho života chválili na sociálnych sieťach. 

Dodržujte týchto desať VECÍ
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: thinkstokc.com)

8. NEVYHÝBAJTE SA DOMÁCIM PRÁCAM

Či už ste žena alebo muž, myslite ako tímový hráč. Jeden varí a vysáva, druhý perie a žehlí. Práce si podeľte podľa toho, ako to vyhovuje vám, rozhodne by ich však nemal robiť len jeden z vás. Treba aj v tomto smere udržať určitú rovnováhu. 

Dodržujte týchto desať VECÍ
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: thinkstokc.com)

9. NAČÚVAJTE

Niekedy je dobré zaradiť spiatočku a tomu druhému len načúvať. Každý občas potrebuje byť vypočutý a vypustiť paru či sa jednoducho vyžalovať. Svoje problémy zdieľajte s tým druhým, aby mal pocit, že jeho starosti sú rovnako dôležité ako tie jeho. 

10. STARAJTE SA AJ O SEBA

Je síce fajn, keď viete, že sa môžete na svojho partnera stopercentne spoľahnúť, i tak je ale dobré vedieť, že problém dokážete vyriešiť aj bez jeho pomoci. Jednoducho si verte. 

Viac o téme: LáskaVzťahRomantika
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu