Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

FOTO Kráske (25) zostáva týždeň života: Zanechala srdcervúci odkaz

Nardya Millerová Zobraziť galériu (2)
Nardya Millerová (Zdroj: GoFundMe)

LONDÝN/SYDNEY - Nardya Millerová z austrálskeho Brisbane trpela celý život cystickou fibrózou a pred dvomi rokmi podstúpila obojstrannú transplantáciu pľúc. Operácia, ktorá ju mala zachrániť, však napokon nepriniesla očakávané výsledky, jej telo nový orgán odmietlo. Podľa lekárov jej zostáva na tomto svete už len niekoľko dní. Mladá žena pred smrťou zverejnila na Instagrame dojímavý odkaz pre svojich priateľov.

Tri roky hľadala odpoveď na svoj zdravotný stav: FOTO strašného ochorenia, ktoré ju znetvorilo

Nardya na Instagrame napísala: "Možno ťa poznám celý svoj život, možno ťa poznám 10 rokov, možno ťa poznám iba krátko, ale o týždeň ťa už poznať nebudem, neuvidím znovu tvoju tvár, nebudem s tebou hovoriť, dotýkať sa ťa, držať ťa, už nikdy. Ale budem ťa vždy milovať, priateľstvo, ktoré sme vybudovali a spomienky, ktoré máme."

"Veci nedopadnú vždy tak, ako sme si naplánovali. Niektoré veci nikdy nebudem mať, miesta už viac nenavštívim a veci nezažijem. Ale budem sa pozerať. Vždy. S úsmevom. Pretože som tu bola. Nikdy sa nevzdám. Ako som sa nikdy nevzdala. Teraz jednoducho musím odisť," uviedla a vyslovila naliehavú požiadavku, aby všetci žili svoj život absolútne naplno.

Jej snúbenec Liam Fitzgerald sa pre Sunshine Coast Daily vyjadril, že Nardya chce, aby sa všetci dozvedeli, aké je dôležité darcovstvo orgánov. "Jediný spôsob, ako ľudia budú niekedy mať druhú šancu na život, je darovať orgány," povedal.

Nardya so snúbencom Liamom.
Zobraziť galériu (2)
Nardya so snúbencom Liamom.  (Zdroj: GoFundMe)

Sesternica Tachae Douglas-Millerová založila na internetovej donačnej stránke GoFundMe účet, kde chce dievčaťu pomôcť s jedným z jej posledných prianí, aby jej snúbencovi nezostal po jej smrti obrovský dlh. Tachae vysvetlila, ako Nardya bojovala proti cystickej fibróze posledných 25 rokov. Celý život strávila pobytmi v nemocnici, zmeškala oslavy narodenín, Vianoce aj iné významné udalosti.

Cystická fibróza je podľa portálu thesun.co.uk genetické ochorenie, ktoré spôsobuje, že pľúca a tráviaci systém sa upchávajú hustým lepkavým hlienom. Nardya sa rozhodla podstúpiť obojstrannú transplantáciu pľúc v roku 2014. "Bola chorá z toho, že nemôže dýchať a že bojuje nikdy nekončiaci boj," uviedla Tachae.

Bohužiaľ, jej telo odmietlo nové pľúca a lekári jej povedali tú najhoršiu správu, že jej zostáva už iba približne týždeň života. Mladú ženu umiestnili do paliatívnej starostlivosti. Od založenia účtu na GoFundMe cieľová suma 10-tisíc austrálskych dolárov už prekročila dvojnásobok.

Viac o téme: TransplantáciaOdkazNardya Millerová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu