Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Čarovné ostrohy kráčali v Moskve po schodoch, ktoré znamenali smrť

Zobraziť galériu (8)

100 členný Akademický súbor piesní a tancov Ministerstva vnútra Ruskej Federácie KALINKA sa na Slovensku už predstavil spoločne s našou kapelou DESMOD.

V roku 2017 sa na Slovensku predstaví opäť tento skvelý ruský súbor založený už v roku 1939. Jeho umenie, profesionalita a skvelé ohlasy po celom svete mu priniesli ocenenie, aké nemá iný ruský súbor. Prezident Ruskej federácie pán Vladimír Putin tento súbor prijal medzi vojenskú elitu Ruskej Federácia a zaradil ho do Národnej Gardy Ruskej Federácie. 

V súčasnosti je oficiálne meno tohto súboru AKADEMICKÝ SÚBOR PIESNÍ A TANCOV VOJSK NÁRODNEJ GARDY RUSKEJ FEDERÁCIE.

 V roku 2017 sa tento súbor, ktorý je u nás známi ako KALINKA predstaví s nositeľmi našej kultúry, tanečným súborom ČAROVNÉ OSTROHY, skvelou ľudovou hudbou JÁNA BERKYHO MRENICU a s hráčom na 8 miliónové stradivárky, famóznym EDVINOM MARTONOM.

Čarovné ostrohy kráčali v
Zobraziť galériu (8)

Práve príprava na tento multi koncert doviedla 9 členov Čarovných ostrohov do Moskvy. V Moskve už bolo veľa Slovákov, len málo z nich sa však dostalo do priestorov, kde sa pravidelne objavoval vo svojom kabinete Lavrentij Pavlovič Berija, bývalý riaditeľ NKVD a minister vnútra za čias Josifa Vissarionoviča Stalina. V týchto priestoroch na ulici Bolšaja Ljubjanka dnes sídli Kalinka. Ešte dnes keď vás taxikár vezie touto ulicou upozorní aby ste boli ticho, pretože  tu je všetko odpočúvané. Samozrejme je to už iba upozornenie ako atrakcia pre turistov, podobne ako tvrdenie, že táto ulica i keď tu jazdia autá v oboch smeroch je jednosmerná.  To vychádza z tvrdení starších občanov Ruska, ktorí hovoria že kto do tejto ulice vošiel, nikdy sa z nej nevrátil. V kancelárii kde sedával Berja dnes sedí iný ruský generál, veliteľ súboru Kalinka, generál Elissejev. V jeho kancelárii si už posedeli hviezdy umeleckého neba ako Mireille Mathieu, Pierre Richard a tiež Karel Gott. Čarovné ostrohy sa zúčastnili prvého nácviku s tanečníkmi Kalinky. Po troch hodinách intenzívneho nácviku nebolo ani jednej strane do smiechu a každý si hladkal svoje boľačky.

Krátka ukážka z nácviku

Dopredu upozorňujeme, že sa nebude jednať o koncert v ktorom sa na par minút predstaví každý z interpretov samostatne podobne ako je teraz na Slovensku v móde u súborov, ktoré sem prichádzajú takmer každoročne už niekoľko rokov. Tu bude hrať každý s každým, samozrejme aj tancovať budú ruské hviezdy niečo naše, naše hviezdy zas predvedú, ako im ide možno aj kazačok. Veríme, že keď Berky spustí Vrchársku náladu, kde s ním pôjde do „betla“ Edvin Márton, jedno oko neostane suché a každý chlp v sále bude v pozore. V predstavení odznejú všetky základné skladby ktoré divák očakáva a kvoli ktorým si zakúpil vstupenku. Predstavenie bude vhodné pre každého diváka s hudobným sluchom, alebo aj bez neho a bude úplne jedno či ste sa narodili v tomto alebo minulom storočí. Skrátka koncert, o ktorom sa ujovi Rudovi nikdy ani neprisnilo.  Takýto koncert tu ešte nebol a kým nás nenapadne niečo ešte nepredstaviteľnejšie ani nebude.

Veríme, že sa s Vami všetci naši umelci stretnú počas predstavení v marci 2017.

Vstupenky kúpite na .

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu