Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Poľovník prežil ako zázrakom útok medveďa: VIDEO Detaily boja o život, zaručené rady sú nanič

Todd Orr tesne po druhom útoku.
Todd Orr tesne po druhom útoku. (Zdroj: Facebook/Todd Orr)

BOZEMAN – Americký poľovník Todd Orr na Facebooku opísal príhodu, pri ktorej sa druhýkrát narodil. V divočine sa stretol zoči-voči s medveďom napriek tomu, že sa stretnutiu snažil vyhnúť a v lese robil hluk. Môže hovoriť o šťastí ako hrom. Zviera ho totiž skoro pripravilo o život.

Incident sa odohral v údolí Madison, keď Todd Orr stopoval losy. Do lesa sa vybral s vedomím, že medvede možno v juhozápadnej Montane stretnúť bežne. Preto preventívne kričal „hej, medveď“ každých 30 sekúnd, aby ho na chodníku šelma neprekvapila. So sebou mal aj sprej proti medveďom.

Staršieho muža (63) v lese napadol zúrivý medveď: VIDEO Neuveríte, ako sa mu ubránil

Keď sa však dostal na otvorenú lúku a zareval, všimol si medvedicu grizly s mláďatami. Napriek tomu, že na seba upozorňoval hlukom a medvedicu priamo neohrozoval, rozbehla sa smerom k nemu a zaútočila. Nepomohol mu ani štipľavý sprej, ktorým sa ju snažil odohnať. Todd si ľahol tvárou na zem a rukami si chránil hlavu v oblasti krku. Rozzúrená medvedica ho uhryzla do ramien a keby si nechránil hlavu rukami, mohla ho pazúrmi oskalpovať.

„Sila každého uhryznutia bola ako úder kladivom so zubami. Na pár sekúnd prestala, a potom začala opäť. Znova a znova. Po niekoľkých minútach, ktoré sa zdali ako večnosť, zmizla,“ opísal otrasný zážitok Todd. Omráčený muž bol nažive a bol schopný vstať. Preto sa vybral po vlastných stopách pohľadať pomoc. Po tele mal početné rany, ktoré krvácali. Napriek tomu sa snažil nezastaviť a zachrániť si život.

Medvedica sa vrátila!

Asi po piatich alebo desiatich minútach však prišiel ďalší šok. Todd začul zvláštny zvuk a keď sa obzrel, zistil, že je to tá istá medvedica, ktorá ho buď prenasledovala, alebo sa ich stopy nechtiac skrížili. „Okamžite sa do mňa pustila znova. Nemohol som uveriť, že sa to deje druhýkrát! Prečo ja?! Bol som taký šťastný, že je po prvom útoku, ale teraz som si kládol otázku, či prežijem aspoň sekundu,“ priblížil hororový zážitok Todd.

Opäť si ľahol na zem tvárou dolu a rukami si chránil zátylok. Medvedica ho znova začala hrýzť. „Uhryznutie na predlaktí preniklo až do špiku kostí a počul som chrupnutie,“ pokračoval muž v opise svojho utrpenia. Ruka ochabla a bola nepohyblivá. Napriek neznesiteľnej bolesti muž vedel, že sa nemôže pohnúť ani zaúpieť, pretože útok by pokračoval. Potom ho však medvedica uhryzla do hlavy a na tvár mu vytryskla krv. Takmer ho oskalpovala. Keby zasiahla tepnu, mohlo byť po všetkom.

Potom nastalo mŕtve ticho. Medvedica ťažko dýchala a oňuchávala svoju obeť. Todd cítil jej dych na svojom zátylku a ťarchu jej tela, keď sa naňho postavila. Po niekoľkých sekundách to medvedica vzdala a odišla. Keby sa však vrátila tretíkrát, bolo by to naposledy. Todd pozbieral všetky zvyšky a porozhliadol sa okolo seba. Medvedica tam už nebola. „Nemohol som uveriť, že som prežil dva útoky. Dvojitá šťastena,“ pomyslel si Todd. Stratil príliš veľa krvi, ale bol schopný zísť až k vozidlu. Ešte predtým, ako zamieril do nemocnice, stihol nakrútiť video, ktoré dokumentuje rozsah útoku. 

Upozornenie: Video nie je vhodné pre neplnoletých a osoby s citlivou povahou.

...

Viac o téme: MedveďGrizlyútok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu