Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Kontroverzný biblický učenec varuje: Príbeh Ježiša Krista je podvod určený na kontrolu ľudí

Ježiš Kristus Zobraziť galériu (2)
Ježiš Kristus (Zdroj: thinkstock.com)

LONDÝN - Kontroverzný biblický učenec Joseph Atwill tvrdí, že kresťanstvo je nepodložené náboženstvo, ktoré bolo vytvorené rímskym impériom na ospravedlnenie otroctva a upokojenie občanov. Príbeh Ježiša Krista je podľa neho rímsky podvod určený na ovládanie ľudí.

Pravda o dôkaze zo života Ježiša, ktorý mal zatriasť celou cirkvou: Odborníci poznajú verdikt!

V blogu na svojich internetových stránkach Atwill napísal: "Kresťanstvo môže byť považované za náboženstvo, ale bolo vlastne vyvinuté a použité ako systém kontroly mysle na produkovanie otrokov, ktorí veria, že ich otroctvo nariadil Boh".

Učenec tvrdí, že v tom čase, židovská sekta v Palestíne očakávala príchod "Mesiáša-bojovníka", čo sa pre Rímske impérium stávalo stále väčším problémom, ktorý nedokázalo vyriešiť tradičnými prostriedkami. Preto sa uchýlilo k psychologickej vojne, ktoré mala dať občanom to, čo chcú a zároveň zabezpečiť, že budú poslúchať ich pravidlá.

"Domnievali sa, že spôsob, ako zastaviť šírenie horlivej židovskej misijnej činnosti je vytvoriť konkurenčný systém viery," dodal Atwill s tým, že preto vymysleli príbeh o "mierumilovnom Mesiášovi", ktorý vyzýva nastaviť druhú tvár a povzbudzuje židov, aby dali Cézarovi, čo je Cézarovo, teda platili dane Rímu. Informoval portál express.co.uk.

Kontroverzný biblický učenec varuje:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: thinkstock)

"Hoci kresťanstvo môže byť útechou pre niektorých, môže byť tiež veľmi škodlivé a represívne, zákerná forma kontroly mysle, ktorá viedla k slepému prijímaniu nevoľníctva, chudoby a vojny neprieč históriou," uviedol učenec. Atwill si dokonca myslí, že najmä v Spojených štátoch sa v súčasnosti používa na vytváranie podpory pre vojnu na Strednom východe.

Na toto odhalenie prišiel potom, čo si uvedomil, že Ježiš je jediná románová postava v literatúre, ktorej celý životný príbeh možno vysledovať k iným zdrojom. Pri porovnaní Nového zákona a "Židovskej vojny", ktorú napísal historik Josephus, našiel mnohé paralely.

Podľa neho učencom uniklo, že sled udalostí a miest, kde sa Ježiš objavil, je viac-menej rovnaký ako sled udalostí a umiestnenie vojenskej kampane (cisára) Titusa Flavia, ako ich popísal Josephus. "To je jasný dôkaz o zámerne vybudovanom modeli. Biografia Ježiša je vlastne postavená na predchádzajúcich príbehoch, ale predovšetkým na životopise rímskeho cisára," dodal Atwill.

Viac o téme: Ježiš Kristus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu