Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Máte dokonalý vzťah? ŠTYRI hlavné znaky, že ste našli tú pravú lásku

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

BRATISLAVA - Romantické filmy sú plné zamilovaných párov, ktoré sa k sebe dokonale hodia ako dve časti jednej skladačky. Nájsť svoju druhú polovičku v reálnom živote je ale mnoho ťažšie. Dáme vám štyri nápovedy, podľa ktorých zistíte, či práve ten váš partner či partnerka je tým pravým úlovkom.

Niekedy sme tak zamotaní v našich vzťahoch, že vlastne ani nevieme, či sa zobúdzame vedľa toho "pravého" či "pravej". Expertka na vzťahy, Talia Goldsteinová, prezradila, že existujú štyri hlavné znaky toho, že sa k sebe perfektne hodíte.

Cestujete rovnako

Jedným z najjednoduchších spôsobov, ako zistíte, že ste ideálny pár, je, že si spolu naplánujete dovolenku. Ak vás zaujímajú rovnaké destinácie a rovnaký spôsob cestovania, potom je to super. Ak ale jeden z vás chce ísť na "road trip" do Mexika, zatiaľ čo ten druhý túži letieť prvou triedou a bývať v päťhviezdičkovom hoteli, je to problém. "Vypovedá to o vašom životnom štýle. Ak ho máte rozdielny, vzťah pravdepodobne nebude fungovať. Ak máte obmedzenú myseľ v cestovaní, pravdepodobne ju máte obmedzenú aj v iných oblastiach života," vysvetľuje Goldsteinová. Skutočné problémy pritom môžu nastať až vtedy, keď sa dvojica bude musieť rozhodnúť, aký dom kúpi či na akú školu budú chodiť jej deti. 

Máte dokonalý vzťah? ŠTYRI
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Máte spoločné záľuby

Mať spoločné koníčky je vo vzťahu veľmi dôležité. Nehovoríme však o tom, že počúvate rovnakú hudbu či preferujete rovnaký žáner beletrie, ale o tom, že tieto veci radi robíte spolu. Vzťah je o spoločnom trávení času. Takže je určite dobrý signál, ak radi chodíte na dlhé prechádzky, hráte stolové hry, alebo sa radi spolu pozeráte na rovnaké športové zápasy. 

Máte dokonalý vzťah? ŠTYRI
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Vzťah je v rovnováhe

V ľúbostnom vzťahu by mala panovať rovnováha. A to v zmysle, že jeden je za "hviezdu", ten druhý zas viac v pozadí. Poznám mnoho vzťahov, v ktorých jeden je veľmi spoločenský, komunikatívny a priateľský, zatiaľ čo ten druhý sa drží skôr v ústraní. Je to ako jing a jang, ľudia s rozdielnymi energiami sa vzájomne dopĺňajú. Keď sú ale obaja príliš spoločenskí, alebo naopak extrémni introverti, to nie je dobre. 

Máte dokonalý vzťah? ŠTYRI
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Vďaka tomu druhému sa cítiš dobre

Znie to ako automatická vec, ktorú hádam ani netreba bližšie rozoberať - mali by ste byť s niekým, kto vás považuje za výnimočného a ste pre neho tá najlepšia voľba. Skutočnosť je ale taká, že veľa ľudí končí vo vzťahoch, v ktorých nie sú vo svojej koži. "Ak ste vo vzťahu, v ktorom sa na nič nehráte a ste sám sebou, tou najlepšou verziou samého seba, potom je to skvelé. Bonusom je, ak si rozumiete aj s jeho/jej kamarátmi," dodala psychologička. 

Viac o téme: VzťahRomantika
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu