Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Stanovte si cieľ, pustite sa do práce a dotiahnite to do konca!

Kniha Sparta - Dosiahni svoj cieľ! Zobraziť galériu (2)
Kniha Sparta - Dosiahni svoj cieľ!

SPARTA – DOSIAHNI SVOJ CIEĽ! predstavuje jednoduchú filozofiu, ktorú autor Joe De Sena najprv uplatnil vo svojom živote a teraz ju využívajú milióny ľudí po celom svete.

Kto je Joe De Sena? Podnikateľ s vášňou pre život, ktorý od ôsmych rokov kope do lopty po ihrisku svojho sveta a nezľakne sa nijakej prekážky. Narodil sa v Queens v štáte New York v rodine učiteľky jogy a talianskeho podnikateľa, ktorí ho naučili bojovať aj vtedy, keď je nádej v nedohľadne. Zoznámte sa s človekom, ktorý mení životy iných.

Kniha Sparta - Dosiahni
Zobraziť galériu (2)

Kam siahajú počiatky pretekov Spartan race a prečo ich Joe De Sena vytvoril?

Raid International Ukatak sú zimné vytrvalostné preteky, ktoré sa konali v Quebecu uprostred najchladnejšieho obdobia roka. Niektoré zaznamenané teploty klesli pod úroveň 33 stupňov pod nulu.  Kto sa zúčastnil ultra-vytrvalostných pretekov má mentalitu aspoň do určitej miery prispôsobenú tak, aby sa vedel odosobniť, dokázal sa pohybovať dopredu nehľadiac na to, že každý ľudský impulz a obyčajný zdravý ľudský rozum mu hovoria, aby prestal.

Skúsenosť z tohto preteku ma priviedla k myšlienke vytvoriť Spartan race, ktorý je čoraz úspešnejším pretekom vo svete a aj na Slovensku.

O priebehu preteku Raid International Ukatak si môžete prečítať z prvej kapitoly knihy TU.

Knihu nájdete v ponuke internetového obchodu iPark.sk. Osobný odber po celej SR zdarma >>

Po tejto súťaži som sa cítil, akoby som vyhral národnú lotériu. Keď sa vám podarí vybojovať si cestu z pekla a dokončiť to, čo sa vám predtým zdalo nemožné, zmení vás to.

Zrazu uvidíte sami seba v inom svetle, budete na seba hrdý a začnete sa cítiť ako iný človek.

Joe De Sena v knihe spomína, že po súťaži v Ukataku prešiel niekoľko extrémnych súťaží, ktoré patria k najnáročnejším na svete. „Keď ľuďom hovorím, čo mám v pláne, väčšina z nich sa na mňa pozerá ako na debila alebo samovraha. Lenže fakt, že sa postavíte výzve a dosiahnete viac, než si myslíte, nie je vôbec blbosť. V konečnom dôsledku vám to pomôže presvedčiť sa, čoho ste schopný. Prekonávanie samého seba vytvára nový referenčný rámec, ktorý vám pomôže postaviť sa náročným životným situáciám a ukáže vám možnosti, o ktorých existencii ste nemali ani potuchy. Práve kvôli tomu som založil Spartan Race a z rovnakého dôvodu som napísal túto knihu...“

Knihu nájdete v ponuke internetového obchodu iPark.sk. Osobný odber po celej SR zdarma >>

 

Viac o téme: Kniha Sparta - Dosiahni svoj cieľ!
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu