Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Moslimka dala vyhodiť z autobusu rodinu: Obvinila ich z rasizmu, kvôli rozprávke pre chorú dcérku!

Rodičia ostali z reakcie vodiča v šoku Zobraziť galériu (4)
Rodičia ostali z reakcie vodiča v šoku (Zdroj: profimedia.sk)

LONDÝN - Celá Británia diskutuje o prípade, ktorý sa stal neďaleko mesta Rotherham. Mladá rodina bola označená za rasistov po tom, ako vraj v autobuse spievala rasistickú pesničku. To sa nepáčilo moslimke a sťažovala sa vodičovi, ktorý ich za to vyhodil.

Minulý týždeň sa v Británii horúčkovito debatovalo o príbehu mladej rodiny, ktorá bola vyhodená z autobusu preto, že rodičia spievali svojej pätnásťmesačnej autistickej dcérke pesničku z kreslenej seriálovej rozprávky Prasiatko Pepina.

Moslimka dala vyhodiť z
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Moslimka, ktorá cestovala v rovnakom autobuse na trase zo Sheffieldu do Doncasteru, si to ale vyložila po svojom. Pieseň o prasacej rodinke a chrochtanie v nej totiž vzhľadom na to, že bravčové mäso je v islame zakázané, začali urážať jej vieru. Žena, ktorá mala na sebe hidžáb (šatka zakrývajúca vlasy, pozn. red.) sa išla sťažovať vodičovi autobusu, aby mladú rodinu nechal vyhodiť. Na obrovské prekvapenie Nicka Barnfielda a jeho priateľky Sarah Cleavesovej ich dva kilometre pred domom naozaj požiadal, aby vystúpili. Vraj nechcel mať žiadne problémy.

Moslimka dala vyhodiť z
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: profimedia.sk)

"Boli sme v rozpakoch. Neurobili sme predsa nič zlé, len sme sa snažili utíšiť našu dcérku Heidi. Vtom k nám ale podišla jedna pani a začala byť agresívna. Povedala, že sme nezodpovední rodičia a rasisti. Ľudia na nás pozerali, akoby sme sa previnili niečím strašným. Bolo to veľmi ponižujúce," povedal Nick.

Moslimka dala vyhodiť z
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Hovorca spoločnosti First potvrdil, že mladý pár vystúpil z autobusu po tom, ako sa rozprával s ázijskou cestujúcou, tvrdí však, že vodič ich nevyhodil von kvôli rasizmu. "Bezpečnostné kamery zachytili, ako pán Branfield vystúpil z autobusu. A taktiež je na nich vidno rozhovor medzi vodičom, ženou ázijského pôvodu a pánom Branfieldom, ktorý podal sťažnosť. Pokiaľ ide o to, čo v rozhovore odznelo, momentálne to prešetrujeme a a sme v kontakte s pánom Branfieldom," uviedol hovorca First.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu