Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Zaľúbenci, zverejňujete vaše fotky na Facebooku? Toto o sebe prezrádzate!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: instagram, internet)

BRATISLAVA - Závisláci na Facebooku ešte nemusia byť na tom tak zle, ako to na prvý pohľad vyzerá. Týka sa to najmä zaľúbených párov, ktoré nerobia nič iné, len pridávajú na sociálnu sieť svoje sladké fotky. Nová štúdia dokazuje, že ich to usvedčuje z jednej veci. Ktorej?

Odborníci sa pustili do práce, aby preskúmali, ako sa zaľúbené páry správajú na Facebooku. Pýtali sa ľudí vo vzťahu od jedného mesiaca až po 30 rokov, ako často zverejňujú fotky, statusy či videá na svojom profile.

Výskum Albright College v Pensylvánii sa zameral na pocity ľudí, ktorí sú ovplyvnení svojim vzťahom. Inými slovami, stav zaľúbenosti a fungovania vzťahu má dopad na sebavedomie ľudí. Týchto si zobrali na mušku vedci a zistili zaujímavé výsledky.

Ľudia, ktorých psychické zdravie závisí na aktuálnom stave vzťahu dávajú o sebe na Facebooku viac vedieť ako ostatní. Prezerajú si partnerov profil, lajkujú fotky či videá. Celkovo sa viac zaujímajú a starajú o profil na sociálnej sieti.

Oveľa viac taktiež pridávajú zaľubené alebo romantické fotky so svojou polovičkou, aby sa pochválili ako im to spolu svedčí.

"Výsledky štúdie svedčia o tom, že ľudia, ktorých sebavedomie závisí od stavu ich vzťahu pociťujú potrebu dávať vedieť o sebe druhým. Chcú verejnosti prezentovať, že všetko je OK, aby sa sami cítili OK," povedal pre Atlantic doktor Gwendolyn seidman.

Výsledky tiež ukázali, že introvertné páry zdieľajú svoje aktivity na sociálnej sieti, aby ostatní mohli ich vzťah obdivovať. No oproti extrovertom majú stále čo doháňať. Tí dávajú prednosť pred chatovaním osobnou komunikáciou.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu