Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

VIDEO Ľudská nezodpovednosť: Pozrite sa, ako trpia tieto kone!

Kôň s boľavými kopytami
Kôň s boľavými kopytami (Zdroj: Foto: youtube)

SOMERSET – Tak toto ste ešte nevideli. Úbohé kone majú kopytá tak zanedbané, že im prerástli do bolestivých "papúč". Špinavých a zanedbaných koníkov sa však ujali starostliví ošetrovatelia a zvieratá sa pomaly zotavujú. Pozrite si VIDEO, ktoré zachytáva, kam až môže prerásť ľudská nezodpovednosť v starostlivosti o vlastné zvieratá.

Ošetrovateľom sa podarilo zachrániť dva kone z farmy v Somersete. Boli strapaté, špinavé, chvosty neupravené a kopytá zarastené, že sa stočili smerom nahor. Zvieratá mali aj nadváhu, pretože boli nútené žiť v oblasti s kravami, ktoré majiteľ kŕmil bohatou stravou. Tá však koňom neprospieva.
 
Otrasné video trpiacich koníkov Jerryho a Joja natočili zamestnanci v HorseWorld, čo je zvieracia záchranná charita v Bristole. Zábery ukazujú ako Jerry chodí na kopytách, ktoré sú stočené do "papúč", čo koníkovi spôsobuje bolesť. Kopytá sa začínajú stáčať aj Jojovi.    

Ako uvádza denník Daily Mail, ošetrovatelia teraz zvieratám pomáhajú, aby sa im vrátilo zdravie. Pomaly im uzdravujú kopytá a usilujú sa o to, aby stratili nadváhu. Jerry je súčasťou programu, ktorý pomáha mladým ľuďom bojovať pomocou interakcie s koňmi proti emocionálnym problémom. Jojo bol prijatý len nedávno. "Jerry a Jojo boli v zlom stave a skoro uhynuli. Bolo šťastie, že sme ich zachránili,“ povedal Joanne Vaughan, manažér chovu v HorseWorld. Majiteľa zvierat už stíha polícia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu