Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Záhada o pôvode človeka odhalená: Vznikli sme z opice, ktorú posexovalo...!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: int)

PRAHA/GEORGIA - Keby vám niekto povedal, že človek vznikol skrížením opice a prasaťa, asi by ste si poklopkali na čelo a pomysleli si svoje. V prípade však, že by to tvrdil renomovaný americký genetik, možno by ste nad tým predsa len aspoň trošku začali uvažovať.

Eugene McCarthy z univerzity v americkej Georgii vo svojej práci uvádza, že veľké množstvo odlišností človeka od ostatných primátov je výsledkom hybridného pôvodu v nejakom bode ľudského vývojového stupňa. Avšak existuje jedna jediná výnimka, ktorá disponuje rovnakými rysmi ako človek, a to obyčajné prasa.

Odborník podľa portálu novinky.cz uznáva, že je to všetko zatiaľ len hypotéza, ale vraj disponuje dostatkom presvedčivých dôkazov, že má pravdu.

Záhada o pôvode človeka
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: omega-level.net)

Medzi ľuďmi a ošípanými existuje veľa podobností, ktoré sa týkajú štruktúry kože aj orgánov, preto môžu byť napríklad ich kožné tkanivá, či srdcové chlopne využívané aj v medicíne. Za najbližších príbuzných ľudí sa však doteraz považujú šimpanzy, s ktorými máme taktiež veľa podobných, ale aj odlišných anatomických charakteristík.

A konečne prichádzame k tomu, čo nám tým chce McCarthy vlastne povedať. Podľa neho predpoklad, že všetky hybridné živočíchy sú sterilné, je mylný. Často sa totiž môžu rozmnožovať so živočíchmi, z ktorých pôvodne pochádzajú. Po niekoľkých generáciách by potom mohli byť schopní rozmnožovať sa medzi sebou, tvrdí genetik.

Jedna z významných kritík však označuje túto domnienku za " hypotézu o prasati súložiacom s opicou" a hovorí, že existuje len veľmi malá pravdepodobnosť, že by sa mohli ošípané a šimpanzy krížiť medzi sebou.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu