Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

To je trapas: Politici zahviezdili takouto nepodarenou fotomontážou!

Nepodarená fotomontáž
Nepodarená fotomontáž (Zdroj: The Guardian)

PEKING - Poriadnu hanbu si urobili úradníci v čínskej provincii An-chuej, ktorí zverejnili fotografiu upravenú v grafickom programe tak zle, že by sa nestratila ani vo filme o nadprirodzených silách, napísal britský denník The Guardian. Cieľom fotomontáže bolo ukázať námestníka starostu, ako sa starostlivo skláňa nad starou dámou. Namiesto toho sa námestník s odseknutými nohami a s ďalšími úradníkmi nafúknutými do nadprirodzenej veľkosti vznáša nad miniatúrnou postavičkou starej pani sediacej na stoličke.

Fotografiu zverejnila vláda mesta Ning-kuo a ihneď sa stala hitom miestneho internetu, kde si vyslúžila rovný diel kritiky aj posmechu. Úrady ju vzápätí nechali zmazať, ospravedlnili sa a nariadili zamestnancovi, ktorý fotomontáž vytvoril, aby napísal sebakritiku.

Používatelia čínskych mikroblogov nezabudli poznamenať, že zatiaľ čo úradníci sa za zjavne falošnú fotku sotva ospravedlnili, hrozí vláda väzením pre bežných používateľov internetu za šírenie "klebiet online".

Úradníci mesta Ning - kuo však tvrdia, že starú pani skutočne navštívili. A dve fotografie bolo nutné spojiť dohromady preto, že podmienky na mieste nedovoľovali zachytiť starú dámu a jej návštevu pohromade.

Podľa niektorých používateľov internetu je ale vlastne zverejnená fotografia správna. "Naozaj zobrazuje spoločenskú ekológiu: obraz úradníkov je úžasný a ľudia sú malí a pokorní!" napísal jeden z nich. Ďalší mieni, že úradníci si v skutočnosti v tej chvíli prezerali nejakú nehnuteľnosť, inak by nemali v tvári tak nadšený výraz. A objavili sa aj fotomontáže, na ktorých sa pozerajú na skromne oblečenú mladú ženu.

Nepodarená fotomontáž
Zobraziť galériu (1)
 (Zdroj: The Guardian)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu