Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Neuveríte, kým neuvidíte: Číňan si postavil na streche paneláku vilu!

Vila z kamenia Zobraziť galériu (3)
Vila z kamenia (Zdroj: YouTube)

PEKING - Postaviť si dom bez povolenia sa na Slovensku už pomaly stalo národným športom. V tomto smere nás ale nedávno prekonal istý Číňan, ktorý si vybudoval vilu priamo na streche obytného domu. Zdá sa vám to neskutočné? Veru nie je.

Zhang Lin dlhé roky sníval o dome postavenom na skale. Nedávno sa mu tento sen konečne podarilo zrealizovať, aj keď v mierne pozmenenej podobe. Vilu si totiž nepostavil na hore, ale na streche paneláku v Pekingu.

Neuveríte, kým neuvidíte: Číňan
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube)

Usilovnému mužovi trvalo šesť rokov, kým stavbu dokončil. Stálo ho to veľa úsilia, pretože musel vyniesť hore tony kamenia a sute. Konečné dielo je naozaj majestátne a treba uznať, že jeho majiteľ si dal na ňom veľmi záležať.

Neuveríte, kým neuvidíte: Číňan
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube)

Má to ale jeden háčik, Zhang naň nemá stavebné povolenie. Navyše stavba narušuje statiku obytnému domu, na ktorom sa už objavili trhliny. "Narušil domovú kanalizáciu, takže vždy, keď prší, nás vytopí. Okrem toho sú všade samé praskliny, čakáme len, kedy to na nás spadne," posťažoval sa jeden zo susedov.

Prečo obyvatelia čakali až doteraz a nesťažovali sa už počas výstavby, nie je známe. Ak sa preukáže, že Linova stavba skutočne predstavuje hrozbu, úrady ju nechajú zbúrať, napísal Daily Mail.

Číňan postavil dom na dome

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu