Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Záhada z Marsu: Curiosity zachytila neznáme objekty!

Záhadné objekty na oblohe Marsu Zobraziť galériu (2)
Záhadné objekty na oblohe Marsu (Zdroj: YouTube)

WASHINGTON - Len krátko po pristátí sondy Curiosity na Marse začali kamery zaznamenávať čudné veci. Na oblohe sa objavili štyri kruhovité objekty, ktoré sa pomaly pohybovali na horizonte. Video aj fotografie už skúmali rôzni špecialisti a ich názory na to, o čo by mohlo ísť, sa rôznia.

"Ide o nejakú anomáliu. Podľa mňa sú to mŕtve pixely na kamere," uviedol Marc Dantonio, ktorý dlhé roky spolupracuje s americkou vládou na rôznych projektoch.

Záhada z Marsu: Curiosity
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: YouTube)

Pracovníci Národného úradu pre letectvo a vesmír (NASA) zdieľajú podobný názor. Tvrdia, že ide o obyčajné škrvny na šošovke kamery. Lovci záhad ale vyhlasujú,  že neznáme objekty sú "mimozemské lode, ktoré monitorujú naše kroky vo vesmíre".

Prísť veci na koreň sa snaží aj Stephen Hannard, ktorý pri skúmaní fotografií použil viacero filtrov. "Chcel som tie predmety viac zvýrazniť, lebo predtým neboli až tak viditeľné. A čo to vlastne je? UFO, prachové častice, alebo možno niečo iné. Vy sa rozhodnite," poznamenal.

UFO na Marse

Sonda Curiosity na Mars dosadla 6. augusta a jej cieľom je pátrať po stopách života. Na červenej planéte sa zdrží dva pozemské roky a celý projekt by mal NASA stáť 2,5 miliardy dolárov (zhruba dve miliardy eur).

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu