Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Marihuana úspešne lieči rakovinu, "zabila" jeden z najhorších nádorov!

Nádor sa vplyvom marihuany zmenšuje Zobraziť galériu (2)
Nádor sa vplyvom marihuany zmenšuje (Zdroj: Cannabis Science)

COLORADO - Americká biotechnologická spoločnosť Cannabis Science pred pár dňami zverejnila snímky pacienta, ktorý trpí spinocelulárnym karcinómom. Podľa odborníkov ide o "najhorší prípad tohto druhu ochorenia, s akým sa kedy stretli".

Muž, ktorého identitu nezverejnili, trpí spinocelulárnym karcinómom, známym tiež ako nádorom dlaždicových buniek. Pred niekoľkými mesiacmi sa mu vplyvom tumoru na povrchu hlavy vytvorili dve diery. Lekári sa rozhodli použiť extrakt z "marišky", ktorým mu ich potierali. Pacient v rovnakom čase podstúpil aj rádioterapiu. 

V priebehu nasledujúcich týždňov došlo k rapídnemu zlepšeniu. Podľa onkológa "olej rakovinové bunky doslova zabil". Američanovi sa okrem toho uľavilo od bolesti, zlepšil sa mu spánok a už nepociťuje také silné príznaky roztrúsenej sklerózy, ktorou tiež trpí. Spoločnosť Cannabis Science vyhlásila, že "je to konečný dôkaz o tom, že marihuana skutočne dokáže rakovinu vyliečiť". Viacerí experti však reagovali tým, že liečba "trávou" má aj vedľajšie účinky.

Karcinóm sa zmenšil a pacient sa uzdravuje

Marihuana úspešne lieči rakovinu,
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Cannabis Science)

V Spojených štátoch každoročne dianostikujú 700 000 nových prípadov spinocelulárneho kacinómu, pričom približne 2500 z nich na ochorenie zomrie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu