Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Šéf Siete Radoslav Procházka bol ONLINE: Ľudia si zaslúžia úplnú zmenu daní a odvodov!

Radoslav Procházka bude ONLINE už zajtra od 10. hodiny.
Radoslav Procházka bude ONLINE už zajtra od 10. hodiny. (Zdroj: archív)

BRATISLAVA - Vystrelil ako kométa, no následne pomerne rýchlo vyhasol. To je príbeh Radoslava Procházku, ktorý očaril Slovensko v prezidentských voľbách, aby sa školáckymi chybami pripravil o percentá v prieskumoch. Odišiel z parlamentu, rozhodol sa založiť novú stranu Sieť a za cieľ si dal zvrhnúť Fica a obsadiť premiérske kreslo. Čo práve teraz robí? Zvládol by byť premiér? V čom by bol iný ako Fico? Opýtajte sa ho už dnes od 10.00 hodiny, kedy bude Procházka ONLINE!

Nahlásiť chybu

Online Rozhovor

03.06.2015 11:11 - otázka od jajboli
Rada by som sa rada Procházku spýtala, či pripravuje nejaké reformy. Podľa mňa je nutná najmä reforma samospráv, zredukovať alebo zrušiť VÚC, zákonom stanoviť podmienky zlučovania malých obcí do väčších, zmena kompetencií a financovania a pod. 2. otázka: čo si myslí o 2 sadzbách DPH, v iných štítoch normálne, tu z toho pravica robí problém.
Začali sme ekonomikou, tak ňou aj skončíme. Obrysy plánu už som stručne naznačil, ale otvárate novú tému, samosprávu. Dobre robíte, je to mimoriadne dôležitá vec. Regionálne ekonomické zóny ako nástroj na nové rozvojové príležitosti pre ťažko skúšané oblasti sú jedna vec. Ale ruka v ruke s ňou by malo ísť účelnejšie administratívne členenie krajiny. Presne ako píšete, v malých obciach idú dve tretiny zdrojov na obsluhu, na prevádzku. Tu obslužné činnosti potrebujeme zlúčiť do rozumnejších celkov. Rovnako tak nám dnes hlboko pod možnosti prirodzených regiónov fungujú VÚC-ky. Napokon, mať v tom istom kraji Brezno a Rimavskú Sobotu, či Skalicu a Dunajskú Stredu je predsa len dosť divné. Sieť má o verejnej správe svoju predstavu, ale v tejto chvíli len základný princíp: viac slobody a tým aj zodpovednosti pre predstaviteľov toho-ktorého regiónu. Aj cez volebné obvody, ale najmä tak, aby regióny mali možnosť lepšie sa postarať o svoje košele. Lebo potom sa nám jednoduchšie bude starať aj o ten spoločný kabát. Ďakujem všetkým za účasť, úprimne, vážim si, že ste si našli čas. Želám všetkým pekný slnečný deň. Rado
03.06.2015 11:06 - otázka od Jozif
Pán procházka! Vy ste pravicový politik a idete s akýmisi regionálnymi zónami s nižšími odvodmi? Zasa ideme robiť tisíc výnimiek namiesto plošného zvýšenia daní?
Jozif, pllošné zvýšenie daní?! To si fakt myslíte, že toto potrebujeme? Ale možno ste mysleli zníženie, a je to iba omyl. OK. Nuž takto: dnes dostávajú tí najväčší, často hlavne zahraniční, všelijaké úľavy, dotácie, stimuly. Z peňazí, ktoré pre štát zarobia najmä tí malí a strední. Tí tu napokon zamestnávajú viac ako dve tretiny všetkých ľudí! A okrem seba, svojich zamestnancov a napokon celého štátu majú živiť ešte aj veľké zahraničné firmy? A čo z toho tie regióny majú? Čo z toho majú ľudia v Krompachoch či Prakovciach? Keď im aj tak niekto zo dňa na deň dokáže pribuchnúť dvere fabriky pred nosom a odsťahovať sa inam? Stačilo! Regionálne ekonomické zóny sú práve motivované úsilím o jednoduchý a prehľadný štát. Namiesto lobingu či dokonca korupcie podpora rozumným investíciám na základe objektívnej potreby. To nie je žiadna výnimka, to je práve sprehľadnenie labyrintu a jeho nahradenie systémom, ktorý bude fungovať. Čiže ktorý dá príležitosť celej krajine, nielen tým najbohatším regiónom. Tam chceme naopak podporiť zásadnú modernizáciu cez investície do výskumu a vývoja. Sme a budeme vzdelaný národ, máme na viac, ako robiť servis veľkým firmám zvonku. Ale keď už sme pri tých investíciách, potrebujeme ich viac smerovať priamo k ľuďom, do "softvéru", to je ten najcennejší kapitál ktorý tu máme. Znova a znova vrháme peniaze do hardvéru, len preto, aby sa niekto nabalil. A ľudia pritom najlepšie vedia, ako so svojimi peniazmi naložiť. Napokon, práve pre pracujúce rodiny sme pripravili plán plošného zníženia daňovej záťaže o 500 EUR ročne.
03.06.2015 10:59 - otázka od Džiga
zdravím, dokážete si predstaviť spoluprácu vašej strany s osobou p. Mojsejovej prípadne variantu, že by práve ona boja jednou zo zástupkýň Siete v Košickom kraji?
nie, nedokážem, práve pre to, že sú Košice pre nás mimoriadne dôležité. Máme v Košiciach mladú partiu, ktorá sa sústredí na reálnu robotu pre ľudí.
03.06.2015 10:57 - otázka od Kosty
Ako chcete zlepsit podnikatelske prostredie, ktore je teraz celkom zbedacene. Zaujimali by ma konkretne kroky. Dakujem za odpoved a prajem pekny den.
Zásadné zjednodušenie vzťahu medzi štátom na jednej strane a ľudmi, tvoriacimi pracovné príležitosti na strane druhej: jedna platba: za paušálnu sumu ročne sloboda od administratívnych povinností voči úradom, najskôr pre tých najmenších, neskôr pre ďalších, s cieľom dospieť konečne k jednotnému výberu daní a odvodov. jeden dátum: stabilita, prehľadnosť a zrozumiteľnosť legislatívy plus jednotná lehota najdlhšej možnej splatnosti faktúr, na 30 dní. jeden úrad: namiesto desiatich kontrol s pečiatkou jedno miesto, kde si podnikateľ splní všetko, čo od neho štát požaduje. jedenkrát a dosť aj pre povinnosť poskytovať úradom zákonom požadované údaje. dáte ho raz, každý ďalší úradník nech si ho vypýta práve tam, nie zase od vás. jeden meter: celková rovnováha v právach a povinnostiach, nie že štát trestá za tie najmenšie chyby a sám si dopraje úľavu na vlastných povinnostiach ako sa mu zachce. a už dlhodobo hovorím, že veľkým problém pri tvorbe pracovných miest je výška odvodov, ktoré treba úplne radikálne prestavať.
03.06.2015 10:53 - otázka od Renáta
Dobrý deň pán Procházka, veľmi Vám fandím, ale mám jednu zásadnú otázku na Vás, keby ste porazili Fica, ako by ste zakročili v tomto štáte s korupciou. Ale myslím totálne, lebo čo sa tu deje, to je nehoráznosť hrubého zrna. Doplácajú na to iba slušní ľudia. Napr.ja aj môj manžel pracujeme od svojich 18 rokov, ja som štátny úradník, manžel špecialista, nehovorím, že nám je zle ale chce sa nám z toho všetkého "grcať" a nechápeme ľudí, ktorí fandia Ficovi, ktorý kradne ako straka a nikto s tým nevie nič urobiť. Ďakujem za odpoveď.
Pani Renátka, kamkoľvek sa pohnem, počúvam to isté. Včera večer toto čo hovoríte napríklad v Lučenci. Nepôjde to zo dňa na deň, ale my začneme tým, že: 1) postavíme celý verejný priestor na zásade osobnej zodpovednosti, vrátane hmotnej zodpovednosti, 2) vylúčime schránkové firmy z verejných peňazí, a 3) štátnu správu vrátime na cestu profesionálneho, odborného výkonu, ktorý na jednej strane podlieha pravidelnému hodnoteniu podľa výkonnostných kritérií, ale na druhej strane zostane slobodný od pravidelnej výmeny vlád. Lebo keď už aj vrátnik musí mať tú správnu stranícku knižku, kvalita služieb, ktoré od štátu dostávame, tým veľmi trpí.
03.06.2015 10:50 - otázka od Peter
Dobry den,pan Prochazka, boli ste nadejou pre vela ludi no zda sa ze prekazkou ste zatial sam pre seba. Zmenili sa vase ciele v politike odkedy ste nastupili cestu politika a myslite si ze sa viete poucit z vlastnych chyb?
Peter, je to tvrdá otázka, ale férová. Áno, viem sa poučiť, napokon, potvrdil som to aj tým, že som urobil veci, ktoré predo mnou ešte nikto iný. Cítil som povinnosť ich urobiť. Ale moje ciele sa nezmenili. Ja som v prvom rade občan a mojim hlavným cieľom je nechať tu tým, ktorí raz vystriedajú nás, dobré dielo. Mám o tomto diele silnú predstavu a jasný názor: potrebujeme štát, ktorý funguje, lebo len taký štát slúži ľuďom. Čiastkovým cieľom je vypýtať od občanov Slovenskej republiky príležitosť pre desiatky mladých talentovaných ľudí z regiónov Slovenska, aby svoje odborné a ľudské predpoklady mohli uplatniť v oblastiach, ktorým rozumejú. Katka Macháčková, Robo Auxt, Simona Petrík, Alena Bašistová, Roman Brecely, Maťo Kapitulík, Igor Janckulík a mnoho ďalších, ktorých mená ani nemáte dôvod zatiaľ poznať, ale majú všetky predpoklady pre to, aby tu pre Slovensko odmakali to svoje.
03.06.2015 10:46 - otázka od Martin
Dobrý deň, rád by som sa spýtal na financovanie Vašej kampane, viem že prezidentskú kampaň ste financovali z transparentného účtu plus Vaše vlastné financie, dokazuje to aj samotná nahrávka pána poslanca Matoviča. Rád by som sa však spýtal z čoho financujete terajšiu kampaň pre voľby do parlamentu? Keďže vlastné úspory asi už nemáte a transparentný účet tiež nie?
Z troch zdrojov: bankový úver, členské príspevky Siete a drobné dary od fyzických osôb. Chceme o ten jednoduchý štát, ktorý bude fungovať pre ľudí, naozaj zabojovať, na čo budeme potrebovať výraznú kampaň. A na ňu ďalší úver, jeho získanie je už veľmi blízko. Pre mňa osobne a pre ostatných rovnako to celé má zmysel vtedy, ak zostaneme slobodní na presadenie toho, čo chceme Slovensku priniesť, takže jedine takto, nie spôsobom, ktorého dôsledky vidíme dnes, keď šéf vlády robí osobného makléra šéfovi súkromnej firmy a po tom, čo jeho dlhy zatiahol zo štátneho mu bol včera zháňať peniaze ešte aj na jeho hokejový klub.
03.06.2015 10:42 - otázka od Jarmila
Dosť často sa okolo vás motajú 20-roční. Myslíte si, že budú dosť schopní, aby dokázali riadiť túto republiku? Živnostníci sú na kolenách, čo pre nich urobíte, aby ich tento štát nezdieral a aby mohli slušne žiť? Čo urobíte pre zvýšenie platov? Živitelia rodín robia na 3 smeny za 500 Eur čistého, ako majú uživiť rodiny? Dáte sa vydierať lekármi a sudcami s kráľovskými platmi? Prečo ich nepošlete za hranice tak, ako naše deti museli odísť, aby prežili.
Jéj, to by sa mnohí, najmä dámy, potešili, keby tušili, že im hádate okolo dvadsiatky. Ale máme v partii aj veľmi mladých, samozrejme. Ťažisko tímu, ktorý je nositeľom nášho plánu praktickej služby ľuďom, však tvoria ľudia medzi 30 a 45 rokov, so silnou životnou skúsenosťou a dobrým odborným zázemím a autoritou. Fakt si myslíme, že aj verejná služba potrebujú novú krv a nový vietor, lebo len tie dajú nádej na nové spôsoby. Áno, sme mladí, sme noví, ale nespadli sme včera zo stromov, sú to všetko ľudia, ktorí už dokázali, že sa o seba a o svoje okolie vedia postarať a teraz svoje talenty ponúkajú v prospech novej úlohy. Čo sa živnostníkov týka, a celkovo domácich malých podnikateľov, náš plán pre nich stojí na dvoch veciach: o čosi menšia finančná záťaž a omnoho, omnoho menšia byrokratická záťaž. Jedna platba, jeden dátum, jeden úrad, jeden meter by vo finále mali priniesť úľavu od zbytočných, šikanóznch povinností a možnosť sústrediť sa na to, čo podnikateľom ide najlepšie: starosť o zveľadovanie svojich podnikov a tvorba živobytia pre slovenské rodiny. Minulý týždeň som o našom pláne hovoril s hornonitrianskymi zamestnávateľmi, včera s tými novohradskými a hovoria všade to isté: potrebujeme jednoduchšie pravidlá a ich skutočnú vymožiteľnosť. To im chceme dať.
03.06.2015 10:35 - otázka od Anonym
Dobry den, co ma byt ta hmotna zodpovednost? Akoze politici budu platit z vlastneho vrecka, ked nieco pokaslu? A to sa nebojite, ze tam nikto neostane?
Pane alebo pani, to, čo nám vo verejnom priestore chýba úplne najviac, je práve zásada osobnej zodpovednosti za vlastný výkon. Vzťahuje sa na zamestnancov v súkromnom sektore aj vo verejnej správe, vzťahuje sa na podnikateľov. No tak prečo by ju nemali niesť práve tí, ktorí do dočasnej správy dostanú naše spoločné zdroje? Musia ju niesť! Bez toho sa nikam nepohneme. Veď tu sa zlyhania pri nakladaní s peniazmi, ktoré pre štát zarobia ľudia vlastným úsilím, "trestajú" buď odchodom do Bruselu alebo návratom do parlamentu. Hmotná zodpovednosť je rovnako základnou podmienkou a základným motívom nášho úsilia, ako požiadavka na vylúčenie schránok z verejných peňazí.
03.06.2015 10:32 - otázka od Peter
Prosím vás, čo sa dá konečne spraviť so všetkými možnými schránkovými firmami? Každý deň sa človek dočíta, že niečo odišlo do tej či onej schránky, to sa to naozaj nedá zastaviť?
Peter, oceňujem, že sa na to pýtate, naozaj áno. Aj moje dane chodia na Cyprus či Nový Zéland, aj mňa to vytáča. Preto sme pripravili a aj predniesli v parlamente ucelený návrh, ktorý by schránkam úplne zavrel kohútiky. Ani jedno euro z verejných peňazí na účet schránkovým firmám, tak to máme vymyslené. Ale nielen to. Opakovane som povedal a budem na tom trvať, že pre nás je vylúčenie schránok zo systému verejných peňazí základnou podmienkou toho, aby sme sa s kýmkoľvek rozprávali o programe novej vlády. Len takto, bez lúpežných poštárov, ktorí naše peniaze nosia do cudzích schránok, to pre nás dáva zmysel.
03.06.2015 10:29 - otázka od JAN
Predom srdečne zdravím.Opozícia stále spomína FICA že zle robí pre občanov.Povedzte voličom že im dáte o 100 euro viac vianočný príspevok dochodky nanižšie 500 euro potraviny lieky plyn elektrika 10 percent DPH a FICO je porazení všetci Vás budeme volit.Voliča nezaujíma čo robí zle FICO ale čo spravíte vy a určite vyhráte volby.S pozdravom JAN
Pán Jan, vďaka za pripomienku. Pravdupovediac, Sieť sa sústredí práve na pozitívny plán praktickej služby ľuďom. Áno, stará politika si tu každý týždeň vyčíta nejakú inú schválnosť, najradšej spred desiatich pätnástich rokov a vládna strana to robí rovnako, možno ešte viac ako stará pravica. Napokon, v parlamente najčastejšie znie buď "lebo Fico" alebo "môže za to Radičová". My robíme na pláne, ktorého piliermi sú praktická pomoc rodinám, rozvoj regiónov, jednoduché podmienky na podnikanie a hmotná zodpovednosť politikov. Myslíme si zároveň a skúsenosť nám to každý deň potvrdzuje, že čím silnejšiu príležitosť dostane nová generácia, tým väčšia šanca, že sa nám tento plán praktickej služby ľuďom podarí presadiť.
03.06.2015 10:25 - otázka od Kristian
Preco by sa mali menit zakony pre podnikanie len raz v roku? Viete kolko chyb narobia ti neschopaci v parlamente a treba to riesit okamzite?
Kristian, lebo tých pravidiel už je toľko a toľko ich je nezmyselných, že v tom treba spraviť poriadok. Sieť hovorí, na Nový rok s čistou hlavou, aspoň na rok dopredu si povedzme, čo od ľudí ktorí tu vytvárajú pracovné miesta, vlastne chceme. A od ich zamestnancov detto. Lebo ak sa menia pravidlá hlava-nehlava hocikedy počas roka, je to chaos, mútna voda, v ktorej sa najlepšie darí tým s mútnymi úmyslami. Samozrejme, ak je výnimočná situácia, na ktorú treba reagovať, urobme to, ale základom by mal byť jeden dátum. Mimochodom, ten má v našom návrhu ešte jeden rozmer: spoločná maximálna lehota splatnosti faktúr: 30 dní. Nielen, že sa záväzky vo veľkom neplatia, ale tí silnejší si vydupali polročné, niekedy ešte dlhšie splatnosti. Nie, nie. Mzdy aj odvody sa tu platia mesačne, tak nech aj tí menší majú možnosť si v takomto cykle usporiadať veci. Poriadok má hodnotu sám osebe, lebo tvorí prehľadný a jednoduchý systém. Veľmi by sa nám tu zišiel.:)
03.06.2015 10:21 - otázka od Alena
Slovensko ma väcsinu pravicovych volicov na pracach v zahranici. Uz niekolko volebnych obdobi apeluju na politikov,organizuju peticie na uzakonenie moznosti volieb elektronickou formou. Preco pravicove strany podcenuju toto usilie zahranicych slovakov, ktori su väcsinou mladi ludia, a zahadzuju tak do kosa hodnotne volebne hlasy.
Pani Alena, my to nepodcenujeme. Dovoľte dve veci k tomu. Prvá, nielen elektronické voľby, ktoré by na Slovensku, pri tom objeme investícií ktoré už sme do nákupu IT vrhli, mali byť samozrejmosťou. A ak budeme mať možnosť gazdovať tu, aj budú. A od šestnástich rokov. Ale aj oveľa viac elektronických služieb od štátu. Mali sme k tomu nedávno čísla, v Estónsku minuli mnohonásobne menej peňazí ako my, ale e-služieb pre ľudí majú tuším desaťkrát viac ako my. Druhá vec, naši mladí v zahraničí. Ja si myslím, že je dobre, keď vzdelaní mladí ľudia idú von na skusy, nazbierajú skúsenosti aj kontakty, vidia svet, zarobia peniaze. Čo chceme dosiahnuť my je, aby mali dôvod sa vrátiť. Aby tu našli štát, ktorý funguje a na ktorého služby sa dá spoľahnúť. Tam je orientované celé naše úsilie, na jednoduchý štát, ktorý funguje práve v tých oblastiach, na ktoré si ho platíme: podpora rodinám, dostupná a kvalitná zdravotná starostlivosť, funkčná spravodlivosť, koniec zbytočnej byrokratickej šikany a, a to zdôrazňujem, zásada osobnej zodpovednosti za vlastný výkon vo verejnom priestore. Slovensko má na to, aby malo dobrý štát, v ktorom má význam sa snažiť, lebo snahu oceňuje. Ideme oň zabojovať.
03.06.2015 10:16 - otázka od obcan z vychodu
Prosim vas, hovorite stale o regionoch, ale co sa s tym da naozaj urobit? Ja som zo Svidnika a je to strasne, cely ten kraj sa vyludnuje, mladi absolutne stracaju nadej, ze sa nieco zmeni. A nikto nevie, ako to nastartovat, tak ak vy viete, podelte sa so mnou. Moc dik
Ono je to všade trochu inak, ale niektoré základné veci sú spoločné. Pozrite, ja som včera strávil celý deň medzi ľuďmi v Novohrade a hovorili sme najmä o nevyhnutnosti dobudovať cestnú infraštruktúru. Vláda hlási, že R2 sa odkladá a že tá časť, ktorá sa dorobí, bude len v polovičnom profile. To v ľuďoch v regiónoch vyvoláva zúfalstvo a beznádej. Vedia totiž, rovnako ako to viem ja, že ak v Novohrade, na Gemeri, v Honte, Above a inde nebudú cesty, po ktorých sa tam dá normálne dostať, nebude tam ani robota. A robota je to, čo dáva ľudskú dôstojnosť, slobodu a normálny, slušný život. Preto máme plán regionálnych ekonomických zón. V prvej fáza podpora investícií do pracovných príležitostí v okresoch s nezamestnanosťou nad 15, resp. 20 percent. Na základe objektívnej potreby, nie na základe lobingu a korupcie. Hneď vzápätí podpora inteligentného priemyslu tam, kde sú vzdelanostné a demografické podmienky pre výskum a vývoj. Sme totiž, na rozdiel od predsedu jednej malej pravicovej strany, ktorý tvrdí, že všetci, ktorí niečo znamenajú, už beztak žijú v hlavnom meste, že právo na príležitosť a na rozvoj má celá krajina, že po celom Slovensku žijú ľudia, ktorí dokážu prispieť k jeho úspechu. Mimochodom, regiónom by viac prospelo aj to, ak by mali v parlamente zástupcov, ktorí na nich nezabudnú deň po tom, ako sa dostanú dnu. Práve Sieť dáva a bude dávať príležitosť silným autoritám práve z regiónov.
03.06.2015 10:09 - otázka od Janka
Dobrý deň, spomínate akési rodičovské konto, môžem sa opýtať, o čo presne ide, keďže ma to ako matku jednoročnej dcérky zaujíma?
Tak to je dcéra v ideálnom veku na to, aby ste z konta už na budúci rok mali úžitok. Teda, ak dostaneme šancu.:) Je to ľahko dostupný, praktický a pružný účet pre pracujúce rodiny, ktorý nahradí tie štyri dávky, na ktoré majú pre svoje deti nárok na dnes. A nahradí to behanie po úradoch s potvrdeniami a podobne. 12 000 EUR na dieťa do štyroch rokov, s tým, že vy ako rodič rozhodnete, či si viac miniete v druhom, treťom alebo štvrtom roku. Niekto chce lepší kočík, keď je dieťa ešte maličké, niekto viac knižiek, niekto športové krúžky, keď už začína dorastať, nech to rozhodne rodina. Finančne je to za celú dobu o asi 700 eur viac, ako takéto dieťa dostane od štátu dnes, ale tou hlavnou pomocou pre rodičov bude oslobodenie od oštary naháňať sa s tlačivami medzi všetkými tými úradmi.
03.06.2015 10:08 - otázka od Anonym
Pan Prochazka, tych 500 eur rocne, co slubujete, ako to ma fungovat? Z rozpoctu kazda rodina dostane 500 eur navyse?
Nie. O 500 EUR ročne viac jej zostane v rodinnom rozpočte, o toľko menej jej štát vezme na daniach. Je to praktická podpora pre rodiny s pracujúcimi rodičmi.
03.06.2015 10:07 - otázka od Jozef
Dobrý deň. EÚ má rovnaké kritéria pre všetkých členov ohľadom deficitu a štátneho dlhu. Som asi jediný ekonóm ktorý tvrdí,že je to nesprávne, lebo znalostná ekonomika dokáže vygenerovať niekoľkonásobne viac peňazí na splácanie dlhu, ako ekonomika montážnická. Čo si myslíte vy ?
Prajem všetkým čitateľom topiek pekný deň, ďakujem, že ste prišli. Začíname ekonomickou otázkou od Jozefa. Stručne, dve veci: prvá, Únia sa znova dostáva do svojich starých koľají, že pravidlá, ktoré v oblasti deficitu nastavila, už zase vynucuje len veľmi ležérne. Áno, na Grékov je teraz prísna, ale ak sa pozriete na čísla ako také, tuším že tie spoločné pravidlá dnes v eurozóne reálne dodržiava len sever, vrátane Slovenska, mnohí ostatní, najmä stredomorskí, majú akoby vlastné pravidlá. Toto už raz EÚ priviedlo na scestie, nechápem, že sa nevie poučiť. Čo sa týka rozdielov medzi znalostnou a montážnickou ekonomikou, iste že by sme sa aj my mali snažiť hýbať sa smerom k modernému hospodárstvu. Nevyhnutným predpokladom je rastúca kvalita vzdelania. Súčasťou nášho plánu regionálnych ekonomických zón je v prvej fáza podpora pracovných miest tam, kde robota chýba, ale hneď v tej ďalšej práve podpora rozumných a cielených investícií do inteligentného priemyslu a služieb s vysokou pridanou hodnotou, najmä do výskumu a vývoja. Na Slovensku je dosť talentovaných a šikovných ľudí na to, aby sme si mohli dopriať dynamickú, modernú ekonomiku. Len potrebujú príležitosť.

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu