Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Kandidát na šéfa SDKÚ Frešo bol online: Stranu nebude zastupovať hocikto!

Pavol Frešo Zobraziť galériu (2)
Pavol Frešo

BRATISLAVA - Bratislavský župan a jeden z kandidátov na nového predsedu SDKÚ Pavol Frešo prijal pozvanie Topiek na online rozhovor. Na vaše otázky bude odpovedať v pondelok od 10:00. Môžete sa pýtať na jeho predstavu o budúcnosti strany, ako vidí výsledok volieb, aký má vzťah k Mikulášovi Dzurindovi a Ivete Radičovej alebo všetko čo vás zaujíma.

Nahlásiť chybu

Online Rozhovor

07.05.2012 11:52 - otázka od Milan
Pan Freso, ste pravidelnym citatelom a niekedy aj prispievatelom Topiek ? Ak ano , je pre vas citanie clankov a komentarov k nim , ktore sa vas tykaju motivujuce resp ci ich chapete ako vzorku obcianskych nalad ?
Som pravidelným čitateľom. Samostatnú aplikáciu mám nainštalovanú aj v telefóne. Najviac oceňujem rýchlosť prístupu k informáciám podobne ako pri ďalších dvoch - troch moderných portáloch. Niektoré komentáre sú podnetné. Ďakujem pekne za vaše otázky. Želám pekný a úspešný týždeň.
07.05.2012 11:49 - otázka od DJEFFO
dobry den som invalidny dochodca romskeho povodu ale vas by som nikda nevolyl ja som volyl pana Fica lebo on mysly aj na chudakov a ne jako vi kapitalisti ať zije Fico !!!
Pán DJEFFO, každý volíme toho kto nám je blízky. Záleží mi aby ponuke SDKÚ-DS bolo rozumieť. Aby ste si aj Vy mohli slobodne vybrať.
07.05.2012 11:46 - otázka od actor
cim pritiahnete naspat volicov SDKU (asi 220 tis.), kt ju volili len a len kvoli Radicovej? aky s nou mate vztah, je aj osobny priatelsky?
Uznávam kvality Ivety Radičovej a rešpektujem jej rozhodnutia o politickej budúcnosti. Dnes SDKÚ-DS musí vytvoriť hodnotovú a programovú ponuku priamo medzi ľuďmi.
07.05.2012 11:44 - otázka od matej koren
Dobry den, co hovorite na skartovany diplom min. prace a soc. veci, sudruha RSDr. Richtera? :D
Nerozumiem postupu pána ministra. Každý by mal vedieť preukázať svoje vzdelanie.
07.05.2012 11:38 - otázka od celikovsky
asi velmi dobre viete, ze je pre SDKU zivotne dolezite nieco z kauzy Gorila vysetrit. zas pre Smer je najdolezitejsie vobec nic nevysetrit, akymi pakami by ste chceli tlacit na dokoncenie procsu vysetrenia a plus dalsie kauzy, kt stoja na GP ako emisie a pod.?
Verejný a politický tlak na vyšetrenie týchto káuz je zrejmý. Ľudsky túžim poznať pravdu, tak ako každý z nás.
07.05.2012 11:33 - otázka od kaizer
preco chcete šikanovat vlastnu stranu nejakymi auditmi kandidatov?
Ponúkam kandidátom, aby verejnými vystúpeniami získavali dôveru najprv v strane a potom medzi ľuďmi. Skutočná transparentnosť sa tvorí pred zrakom verejnosti, nie v nezrozumiteľných pravidlách.
07.05.2012 11:31 - otázka od Frodo
Dobrý deň pán Frešo, pomenujete nakoniec nový most v Devíne "Most Chucka Norrisa"?
Chcem férovú dohodu s Dolným Rakúskom, ako partnerom projektu, ale symbol Chucka Norrisa pri moste chýbať nebude :)
07.05.2012 11:29 - otázka od peter
Preco ste taky nenazraty a zastavte take vysoke funkcije,ked,ze kazdy sedliak z dediny vie ze take funkcije stihat nemozte ale peniaze berete a nepiste ze sa to da ked ze som byvali poslanec a robil som aj asistenta predsedovi samospraneho kraja,dakujem
Prijímam dôveru, ktorú mi ľudia neformálne vyslovujú a opakovane dávajú vo voľbách.
07.05.2012 11:26 - otázka od Juraj Bartoš
V prípade, že zvíťazí pani Žitňanská, budete jej asistovať ?
Do kongresu vyviniem úsilie, aby som presvedčil o svojej vízii a na kongrese prijmem rozhodnutie delegátov.
07.05.2012 11:22 - otázka od Peter
Dobry den pan Freso! Nebolo by vhodne zacat uvazovat nad integraciou pravicovych stran ktore maju od 5 do 8%? Je sice pekne ze chcete vystriedat Dzurindu ale so 4% tami ktore teraz SDKU ma to asi nepomoze. Chce to dve tri silne pravicove strany nemyslite? A nie 10. Dakujem.
Praktický spoločný postup sa ukáže v župných voľbách 2013 a komunálnych voľbách 2014. Tam každý uvidí, kto a ako úprimne to s pravicou myslí.
07.05.2012 11:21 - otázka od Radovan
Daniel Lipsic uvazuje o novej strane. Preco podla vas v pravici neustale vitazi osobny egoizmus a kazdy, kto neuspeje doma sa pokusi zalozit vlastnu stranu? Nepotrebuje pravica skor spajanie ako neustale stiepenie na mensie a mensie subjekty? Drzim vam palce, ale ci uz zvitazite vy alebo pani Zitnanska, vytvorte spolu jeden silny tim proti Ficovi. To je jedina nadej pravice aj SDKU.
Po kongrese urobím všetko pre to, aby stredopravá scéna postupovala ako jeden tím. Staré spory musia ísť bokom, a záujem voličov musí byť na prvom mieste. Práve zabúdanie na každodenné problémy ľudí takmer pochovalo pravicu. Nikdy sa to už nesmie opakovať.
07.05.2012 11:18 - otázka od Luba
Dobrý deň želám, pán Frešo, bývam v Karlovej Vsi a dopočula som sa o stavbe cyklochodníka priamo cez vodný zdroj Ostrov Sihoť.Vodné zdroje sú chránené zákonom, ako je vôbec možné o takomto niečom uvažovať ? Ste si vedomý obrovského rizika znečistenia alebo nedajbože otrávenia vody pokiaľ tam bude voľný pohyb osôb ?Poprosím Vás o Vaše stanovisko k tomuto probému.Ďakujem a želám pekný deň.
O Sihoti rozhodne verejný záujem a prísny dohľad odborníkov. Každý môže byť kľudný.
07.05.2012 11:16 - otázka od Ján MRVA
1,Myslíte si, žeby mal Igor Matovič kandidovať na Trnavskéhio župana a ísť tak aj do výkonnej politiky? 2,Pokúsite sa už na voľby do VÚC po celom Slovensku dať dokopy pravicové koalície typu:SDKÚ-DS, KDH, OLaNZ, MOST a s normálnejšiou častou SaS?
V župných voľbách 2013 má spojená stredopravá scéna šancu zastaviť Smer a začať budovať alternatívu.
07.05.2012 11:08 - otázka od Igor
Pán Frešo, nebolo by rozumnejšie SDKÚ rozpustiť a urobiť koniec strany už teraz než aby SDKÚ skončila tak ako končí HZDS ? Ani Vy, ani Žitňanská ba ani Coperfield už SDKÚ nikdy nedostanú tam kde dakedy bola. S pozdravom Igor.
Verím v budúcnosť SDKÚ-DS, tak ako veria tí, ktorí jej dali hlasy v marcových voľbách.
07.05.2012 11:03 - otázka od MyšLienka
Mám pocit, že celá politika na Slovensku ide do kýbla a nevidím nádej že sa to zmení. Vy sa síce snažíte, ale Slovensko by potrebovalo celý parlament ľudí ako ste vy.
Preto treba priložiť ruku k dielu a pre mňa prvým krokom je kongres SDKÚ-DS 19. mája. Viacerí cítime, že pravica hľadá cestu z krízy. Podľa mňa každý musí začať od seba.
07.05.2012 10:59 - otázka od Branislav
Dobrý deň, nemyslíte si, že by bolo vhodné keby sa všetky pravicové strany zjednotili ako v roku 1998 voči Vladimírovi Mečiarovi? ( momentálne voči silnému SMERU - SD )
Budú mať praktickú šancu v roku 2013 v župných voľbách a v roku 2014 v komunálnych voľbách. Hneď uvidíme, kto kde stojí a čo je schopný urobiť.
07.05.2012 10:58 - otázka od Janislav
Dobry den, mam 2 otazky: 1. jedna vec je vyhrat, ale ak by sa to podarilo, bude vola v SDKU na zmenu? 2. Fico si teraz rozbieha svoju spanilu jazdu, ma 83 poslancov. Co pocas 4 rokov do volieb da robit?
1. väčšina ľudí v SDKÚ-DS rozumie, že máme poslednú šancu na záchranu a obnovu dôvery v SDKÚ-DS. Preto o vôli nepochybujem. 2. Tehlu po tehle stavať programovú a personálnu alternatívu socialistom.
07.05.2012 10:55 - otázka od Lucia
Dobry den, preco je u nas povazovane za nieco nenormalne, ked chce byt zupan predseda strany, ked v USA je naopak uplne bezne, ze guverner kandiduje na prezidenta? Nemalo by to byt aj u nas ako vsade v modernom svete, ze politik najprv ziska skusenosti v komunalnej politike a potom, ked nieco dokaze ide vyssie ?
V štandardnej demokracii ľudí, hlavne v čase krízy, vedú silní lídri. Je normálne, keď sa takíto uchádzajú o najvyššie funkcie. V Amerike na prezidenta kandidujú guvernéri, v Nemecku na funkciu kancelára predsedovia krajinských vlád, v Čechách vplyvní hajtmani. Priama voľba je o práci medzi ľuďmi. A nedá sa nahradiť žiadnym kabinetným ani akademickým prístupom odtrhnutým od ľudí.
07.05.2012 10:45 - otázka od Hajnovič Ľudovít
Pán Frešo, bol som to ja, čo vykrikoval na Vajanskom námestí proti odhaleniu sochy Tomášovi Garrique Masarykovi! Sľúbil som Vám, že Vám pošlem na Váš e-mail, resp. adresu prečo nie Masaryk!! Pán Frešo, Masaryk, nebol ani Slovák a ani Čech, neprišiel s myšlienkouˇnejakého Československa, Slovákov nechcel "do partie"! Bol to náboženský promiskuita a zo svojej alkoholickej závislosti sa musel liečiť!! A čo sa týka Štefánika - čítal som vyjadrenie jeho tajomníka o jeho slovách 3.5.1919 "už se nedá nic dělat"!! Nedalo sa, napr. neboli telefóny, nieto mobily! Pošlem Vám tie - české materiály!!
Nech sa páči, čakám už rok :) pavol@freso.sk
07.05.2012 10:43 - otázka od Zoltan
Pan Freso, podla mna ste jediny, kto vie, co bude robit od prveho dna vo funkcii predsedu. Ake mate teda plany po zvoleni za predsedu SDKU-DS?
Prvou vecou, ktorú ako novozvolený predseda spravím, je nadviazať kontakt so všetkými stredopravými lídrami a začať pracovať na najbližších regionálnych a komunálnych voľbách 2013-2014. Druhou vecou bude oslovenie členskej základne v regiónoch tak, aby začali svoju prácu na tvorbe budúceho programu nielen SDKÚ-DS ale pravice ako celku. Tretia vec, je personálna a manažérska stabilizácia a postavenie nového profesionálneho tímu. Úplnou samozrejmosťou je zapojenie celého poslaneckého klubu do obnovy dôvery v SDKÚ-DS.
07.05.2012 10:37 - otázka od Milica
Pan Freso, osobne vam drzim palce, velmi sa mi lubi ze cely cas chodite ako zupan medzi ludi, aj ku nam do okrajovych dedin. Politike sa moc nerozumiem, ale muslim ze vas pristup by po vas mali opakovat mnohi. Drzim vam palce, podla mna by ste mali kandidovat aj na premiera.
Hlavnou činnosťou politika je poznať problémy ľudí a hľadať ich riešenia. To je moja práca, nielen ako župana ale aj ako poslanca NR SR a cítim to ako svoju osobnú zodpovednosť. Teší ma, že ľudia v území vnímajú tento môj nepretržitý kontakt.
07.05.2012 10:33 - otázka od Skartan
Pán Frešo! Vaše víťazstvo vo voľbe predsedu SDKÚ pokladám za takmer isté. Niekoľkokrát som na týchto stránkach napísal moje presvedčenie, že vo Vás vidím jedinú osobnosť uxchádzajúcu sa o post predsedu ktorá môže dokázať túto stranu obrodiť. Preto si dovolím položiť Vám jednu zásadnú otázku. Najskôr však k nej uvediem stručný úvod. Značka SDKÚ sa do povedomia občanov zapísala predovšetkým antisociálnym a protihumánnym spôsobom vládnutia. Táto značka je tiež spájaná s hlavným aktérstvom rozpredaja všetkého štátneho majetku s vysokou hodnotou a s produkciou vysokých ziskov zahraničným finančným a hospodárskym spoločnostiam za veľmi podhodnotené ceny. Moja otázka znie : Po úspešnej voľbe (pre Vás) budete uvažovať o zmene názvu strany tak, aby v ničom občanovi nepripomínal nový názov názov predchádzajúci ? Želám Vám úspecdh vo voľbe, v osobnom živote pri plnom a trvalom zdraví!
Ďakujem za dôveru. Problém SDKÚ-DS nebol v názve ale v strate kontaktu s voličmi. Kontakt s voličmi a riešenie ich denných problémov je prioritou mojej vízie vedenia strany.
07.05.2012 10:28 - otázka od Marian
Dobry den p.Freso, som praviciar, ale uz ma prestava bavit, ako sa tam medzi sebou pravicove strany vzdy iba hadaju.. Fico ma z Vas urcite radost. Volil som Sdku-ds od jej vzniku, ale tieto volby s oboma zavretymi ocami. Preco by som mal v buducnosti volit Sdku-ds?
Pozdravujem Vás všetkých, máme tu poriadnu dávku otázok, tak poďme na to. Pekný deň:) Preto lebo pokiaľ budem zvolený za predsedu, SDKÚ-DS dá jasnú, zrozumiteľnú ponuku pre všetkých stredopravých voličov.

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu