Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Visel dve hodiny na boku rýchlika!

SYDNEY - Americký turista na jazdu austrálskym vlakom asi nikdy nezabudne. Dve hodiny visel na boku diaľkového vlaku, ktorý uháňal cez buš rýchlosťou vyše 100 kilometrov za hodinu.

Ako napísala na svojich internetových stránkach BBC, Chad Vance (19) chcel po zastávke v juhoaustrálskom meste Port Augusta opäť nastúpiť do vlaku. Zbadal, že sa práve rozbieha. Bez váhania sa rozbehol. Naskočil na schodíky a chytil sa zábradlia. Dvere sa nedali otvoriť.

Keď vraj vlak nakrátko znovu ešte zastavil, snažil sa Vance krikom a búchaním do okien upozorniť cestujúcich. Tí ho vraj videli, ale nevedeli mu pomôcť dostať sa dnu.

Vlak sa čoskoro rozbehol. Američanovi len v džínsach a tričku, rýchlo začali dochádzať sily. „Bál som sa, že moje ruky zmrznú, znecitlivejú tak, že sa neudržím a spadnem,“ povedal. Z vlaku, ktorý na trase do Alece Springs dosahuje rýchlosť až 110 kilometrov za hodinu, vyskočiť nemohol a do ďalšej zastávky mu zostávali tri hodiny.

Jeho krik si po dvoch hodinách nakoniec všimol vlakový inžinier Marty Wels. „Počul ma, ale nevedel, odkiaľ ten hluk pochádza, videl som ho, ako chodí okolo a snaží sa ma vo vlaku nájsť,“ opisoval turista. „Upozornil aj ďalších zamestnancov. Tiež ma nevedeli nájsť – asi im ani na um neprišlo, že som vonku.“

Po desiatich minútach Wells mladíka konečne zbadal. Zatiahol za záchrannú brzdu. Keď Američana dostali do vlaku, mal úplne bielu pokožku a modré pery. Rodičom vraj o svojom dobrodružstve nerozprával, ale video zo svojej jazdy stačil už na internet dať.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu