Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Mimoriadne tragická nehoda autobusu: Najmenej osem ľudí zahynulo a desiatky sa zranili!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Tygodnik Kętrzyński/Policja)

ISTANBUL - Najmenej osem ľudí zahynulo a desiatky ďalších osôb utrpeli zranenia, keď v nedeľu v západnom Turecku havaroval dopravný autobus, ktorý vyšiel z vozovky a následne sa prevrátil. Píše o tom agentúra AP.

archívne video

Hromadná autonehoda v Číne (Zdroj: Profimedia.sk)

Guvernér provincie Afyonkarahisar médiám spresnil, že autobus bol na ceste z provincie Diyarbakir do mesta Bodrum (starovekého Halikarnassu) na pobreží Egejského mora.Turecký minister zdravotníctva Fahrettin Koca (vysl. Kodža) uviedol na Twitteri, že zranených je dovedna 42 ľudí, z toho traja sú vo vážnom stave.Tureckej oficiálnej tlačovej agentúre Anadolu jeden z cestujúcich, ktorý pri havárii utrpel zlomeninu ruky, priblížil, že práve zaspával, keď zrazu pocítil, ako autobuds "letí".

K vysokej nehodovosti v Turecku prispieva aj nekoordinovaný štýl šoférovania

Vozidlo prevádzkovala spoločnosť s názvom Star Has Diyarbakir. Pri dopravných nehodách na nie vždy starostlivo udržiavaných tureckých cestách zomrie podľa odhadov Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) ročne až okolo tisícky ľudí. K vysokej nehodovosti v Turecku prispieva aj nekoordinovaný štýl šoférovania a nedodržiavanie pravidiel bezpečnosti na cestách.

Viac o téme: HaváriaAutobusZraneníúmrtiaTurecko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu