Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

VOJNA na Ukrajine Deň dvestoosedemdesiaty deviaty (9. december 2022)

Vladimir Putin Zobraziť galériu (2)
Vladimir Putin (Zdroj: SITA/Mikhail Metzel, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)

KYJEV - Bez ohľadu na to, že je Ukrajina vo vojne s Ruskom, snaží sa vedenie Charkova vytvoriť vianočnú atmosféru. Ozdobený strom tento rok stojí na bezpečnom mieste v podzemnom vestibule jednej zo staníc metra tohto druhého najväčšieho ukrajinského mesta.

Naživo z Ukrajiny 

VIDEO Vojna na Ukrajine trvá už 287 dní 

Vojna na Ukrajine - deň číslo 287 (Zdroj: Facebook/General Staff of the Armed Forces of Ukraine)

ONLINE

21:44 Ruské sily pokračujú vo svojom úsilí viesť ofenzívu v smere na Bachmut, uviedol ukrajinský generálny štáb. Snažia sa tiež zlepšiť svoje taktické postavenie v smeroch Lyman a Avdiivka v Doneckej oblasti, uvádza generálny štáb.

21:31 Vyjadrenie Lukašenka: NATO plánovalo začiatkom roku 2021 zaútočiť na Bielorusko a Rusko. "V blízkej budúcnosti zverejníme tieto fakty: ako malo NATO po roku 2020 prísť na hranicu Smolenskej oblasti, prevziať moc v našej krajine a začať vojnu proti Rusku z Donbasu."

20:54 Ostreľovania v centre Donecka spôsobili poškodenia domov i áut. Podľa miestnych médií sa našli aj obete.

20:45 Zo Spojených štátov bude musieť 1. januára 2023 pre vízové obmedzenia odísť 30 zamestnancov ruskej ambasády. Oznámil to v piatok ruský veľvyslanec v USA Anatolij Antonov, píše agentúra Reuters odvolávajúca sa na správy ruských médií.

20:41 Tímy Ruska a Bieloruska sa nezúčastnia na olympijských hrách v roku 2024 v Paríži: summit MOV ponechal v platnosti sankcie uvalené na obe krajiny. Bieloruskí a ruskí športovci sa však môžu zúčastniť pod neutrálnou vlajkou alebo reprezentovať tímy iných štátov.

Viac o téme: RuskoVladimir PutinUkrajinaVojna na UkrajineVolodymyr Zelenskyj
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu