Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

MIMORIADNE Masaker v Thajsku, bývalý policajt zabil 38 ľudí vrátane 22 detí

Medzi obeťami sú deti aj dospelí Zobraziť galériu (7)
Medzi obeťami sú deti aj dospelí (Zdroj: Profimedia)

BANGKOK - Tridsaťosem ľudí prišlo vo štvrtok o život pri masovej streľbe v stredisku starostlivosti o deti na severovýchode Thajska. Útočníkom bol bývalý policajt. Prv než sa sám zastrelil, zabil aj svoju manželku a dieťa.

Najmenej 38 ľudí dnes zahynulo a ďalší utrpeli zranenie pri útoku, ktorý začal streľbou v zariadení starostlivosti o deti na severovýchode Thajska. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na miestnu políciu. Medzi obeťami je minimálne 24 detí. Strelec, bývalý policajt, spáchal samovraždu.

Útočník spustil paľbu v zariadení starostlivosti o deti v provincii Nóng Bua Lampchu približne o 12.30 h miestneho času. Následne z miesta činu ušiel vo vozidle. Polícia predtým uviedla, že po strelcovi vyhlásila pátranie. 

Medzi obeťami je 22 detí, potvrdil pre médiá miestny policajný predstaviteľ Čakkrápchat Wičitvaidja.      V zariadení sa v čase útoku nachádzalo približne 30 detí, uviedla miestna predstaviteľka Jidapa Boonsomová. Povedala, že muž najprv zastrelil štyroch alebo piatich zamestnancov vrátane učiteľky, ktorá bola v ôsmom mesiaci tehotenstva. "Ľudia si najskôr mysleli, že ide o ohňostroj," dodala.

Agentúra AFP píše, že útočníkom bol 34-ročný policajný podplukovník Panjá Kchamrab, ktorý bol vlani prepustený z armády za užívanie drog. Podľa agentúry AP denník Daily News informoval, že útočník sa po úteku z miesta činu vrátil domov, kde zabil svoju manželku i dieťa a následne otočil zbraň proti sebe. 

Hoci je v Thajsku povolené vlastniť zbraň, prípady masovej streľby sa tam vyskytujú len veľmi zriedkavo. V roku 2020 sa v Thajsku odohral jeden z najkrvavejších prípadov takejto streľby vôbec – thajský vojak vtedy počas 17-hodinového vyčíňania zavraždil 29 osôb.

Viac o téme: DetiObeteStreľbaThajsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu