Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

KORONAVÍRUS Dovolenkári, pozor! Táto krajina znovu zavádza ochranné rúška v interiéri

Pafos na Cypre Zobraziť galériu (2)
Pafos na Cypre (Zdroj: Getty Images)

NIKÓZIA - Cyprus od piatka zavádza povinnosť nosenia ochranných rúšok v interiéri pre všetky osoby staršie ako 12 rokov. V stredu to oznámil cyperský minister zdravotníctva Michalis Hadjipantela pre nárast prípadov ochorenia COVID-19, informuje agentúra AFP.

Na Cypre zrušili povinnosť prekrývania horných dýchacích ciest 1. júna. Miestne úrady však od 25. júna do 5. júla zaznamenali 19.503 nových prípadov koronavírusu. Hadjipantela uviedol, že v súvislosti s tým sa zvýšil aj počet hospitalizácií. Podľa neho za to môžu infikovaní, ktorí chodia do spoločnosti iných ľudí bez ochranných rúšok. Na Cypre minulý týždeň ochoreniu COVID-19 podľahli traja ľudia a 75 nakazených hospitalizovali, pričom štyria boli vo vážnom stave. Vyplýva to z údajov cyperského ministerstva zdravotníctva.

KORONAVÍRUS Dovolenkári, pozor! Táto
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Od 28. júna je na Cypre povinné nosiť ochranné masky pri návšteve lekární, nemocníc či odberných miest. Miestni odborníci vyzvali úrady, aby pre šírenie vysokoinfekčných subvariantov omikronu BA.4 a BA.5 obnovili povinnosť prekrytia horných dýchacích ciest pre každého. Počas hlavnej turistickej sezóny s tým však zodpovedné miesta váhali, pretože sa obávali straty turistov. Okolité destinácie takúto povinnosť ľuďom neukladajú, píše AFP.

Viac o téme: RúškoDovolenkáriOchrana CyprusKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu