Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

VOJNA na Ukrajine Deň stotridsiaty tretí (6. júl 2022)

Ursula von der Leyenová Zobraziť galériu (9)
Ursula von der Leyenová (Zdroj: SITA/AP Photo/Jean-Francois Badias)

KYJEV - Európska únia sa musí pripraviť na ďalšie prerušenia dodávok plynu z Ruska, ba dokonca aj na jeho úplné odpojenie. V prejave pred poslancami Európskeho parlamentu to v stredu vyhlásila predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová. Dianie sledujeme online:

Naživo z Ukrajiny

Vývoj vojny na Ukrajine - 132. deň

Vývoj vojny na Ukrajine - 132. deň (Zdroj: Facebook/General Staff of the Armed Forces of Ukraine)

ONLINE

 

22:00 Dnešný online sa končí.

21:46  Ruské sily úplne zničili viac ako 120 zdravotníckych zariadení, zabili najmenej 14 zdravotníckych pracovníkov od 24. februára. Minister zdravotníctva Viktor Liaško na brífingu uviedol, že celkovo ruské sily poškodili 817 zdravotníckych zariadení.

21:23 Ukrajinská armáda zrušila opatrenie, ktoré mužom v brannom veku zakazovalo opustiť vojenský obvod, v ktorom sú zaregistrovaní. Oznámil to v stredu veliteľ ukrajinskej armády Valerij Zalužnyj v príspevku na sociálnej sieti Telegram iba deň po tom, ako bolo opatrenie prijaté. Informuje o tom agentúra DPA.

21:02 Ruská armáda ostreľovala Dnepropetrovskú oblasť a zranila najmenej 3 civilistov. Mykola Lukašuk, predseda rady Dnepropetrovskej oblasti, uviedol, že ruské sily zasiahli budovu s poľnohospodárskym vybavením v osade Pokrovska. Jeden zo zranených je vo vážnom stave.

21:00 Poslanec ukrajinského parlamentu Olexij Kovaľov je hľadaný za vlastizradu, pretože ho vymenovali za námestníka predsedu vlády v Ruskom okupovanej Chersonskej oblasti na juhu Ukrajiny. Proruská vojensko-civilná správa v Chersonskej oblasti v pondelok oznámila, že Kovaľov bol vymenovaný za námestníka predsedu tamojšej vlády. Ukrajinský poslanec prešiel po februárovej invázii na ruskú stranu a v júni prežil pokus o atentát. Po dolapení mu hrozí doživotie.

20:55 V okupovanom Donecku dnes horelo skladisko ropy.

20:50 Ruskí zákonodarcovia v stredu schválili legislatívu na vytvorenie mládežníckeho hnutia, ktoré má šíriť hodnoty vlastenectva. Informuje o tom agentúra AFP. "Vytvára sa celoruské hnutie detí a dospievajúcich," uviedla vo vyhlásení Štátna duma -  dolná komora ruského federálneho parlamentu. Členstvo bude dobrovoľné a organizácia bude otvorená pre všetky deti od šiestich rokov. Názov organizácie si vyberú sami jej členovia a financovať ju bude štát.

Viac o téme: VojnaVladimir PutinUkrajinaAlexandr LukašenkoVolodymyr ZelenskýSviatlana Cichanovská
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu